Єпископ Йосиф (Мілян) вручив канонічні місії катехитам Київської архиєпархії

23 вересня 2017 року владика Йосиф (Мілян) у Київській Трьохсвятительській духовній семінарії вручив канонічні місії катехитам Київської архиєпархії.

Цього дня у духовній семінарії відбулося одразу два заходи: вручення канонічних місій та семінар «Катехитичне служіння особам, які мають особливі потреби».

День розпочався з Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив владика Йосиф. Звернувшись до катехитів під час проповіді, владика зазначив, що катехитичне служіння можливо й не позначене такими труднощами і жертвами, які супроводжують воїна або медика десь на передовій АТО, але прирівняв катехита до чоловіка, який ділиться кухликом води, що заспокоює спрагнену за Богом людську душу. Цей кухлик, отриманий з рук катехита сьогодні, може стати твердою основою для звершення величних християнських подвигів у майбутньому. Тому архиєрей заохотив усіх катехитів ревно виконувати Божу волю, і відчуваючи насолоду від служіння, сподіватися на відповідну нагороду.

По закінченні Літургії, катехитам урочисто вручили канонічні місії для навчання Катехизму на 2017/18 роки. Цього року в Київській архиєпархії близько 80 осіб отримали право на проведення катехитичного навчання.

Далі в рамках семінару учасники слухали доповіді сестри Вероніки Донателло, відповідальної за катехитичне служіння для осіб з особливими потребами при Єпископській Конференції Італії. В рамках цих доповідей сестра поділилась своїм досвідом праці з дітьми-аутистами.

бр. Іван Мікловш, V курс КТДС
ktds.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *