У Краматорську пройшло засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді

26 вересня 2017 року у приміщенні Донецької обласної державної адміністрації  управлінням у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації було проведене засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Сергійовича Стокоза.

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 грудня 2016 року № 999 було затверджене Типове положення про координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації. Відповідно до цієї постанови було підписане розпорядження голови облдержадміністрації від 14 червня 2017 року «Про координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації» та оновлено склад ради.

Членами ради згідно  оновленого Положення стали представники   управлінь і департаментів облдержадміністрації,  територіальних органів виконавчої влади, громадських організацій.

На розгляд ради були винесені три  питання:

  • «Про затвердження плану роботи координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді при облдержадміністрації ІІ півріччя на 2017 року».
  • «Про роботу координаційних рад з питань національно-патріотичного виховання молоді при виконавчих органах міських рад, райдержадміністраціях, радах об’єднаних територіальних громад  Донецької області».
  • «Про розвиток у Донецькій області військово-патріотичної та військово-спортивної підготовки молоді та проведення дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)».
  • По першому питанню виступила Золкіна Лілії Іванівні – начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації. Було вирішено затвердити наступний план роботи ради до кінця 2017 року:

    План роботи

    координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації на 2017 рік

    ТермінПитання до розглядуМісце проведенняЖовтень1. Про впровадження інформаційно-просвітницької діяльності з національно-патріотичного виховання.Мар’їнський район2. Про хід виконання «Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді у Донецькій області на 2016-2020 роки» у Мар’їнському районі. Про літні військо-патріотичні табори для дітей та молоді.Листопад1. Про хід виконання Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді у Донецькій області на 2016-2020 роки у м. Покровськ.м. Покровськ2. Про хід виконання Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді у Донецькій області на 2016-2020 роки у Покровському районі.3. Про діяльність української скаутської організації «Пласт» у Донецькій області.Грудень1. Про стан виконання Плану заходів на 2017 рік з реалізації Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді в Донецькій області на 2016-2020 роки2. Про затвердження пріоритетних напрямків роботи координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання молоді на 2018 рік.

    По другому питанню доповідала Шевченко Карина Ігорівна – головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та гендерної рівності управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації. Було зазначено, що у 27 містах та районах Донецької області функціонує 21 координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання. У двох містах ці ради є об’єднаними з іншими консультативно-дорадчими органами, в одному місті та у трьох районах області взагалі відсутні консультативно-дорадчі органи з питань національно-патріотичного виховання. В об’єднаних територіальних громадах поки не сформовані будь-які консультативно-дорадчі органи. Було вирішено дати відповідні доручення містам, районам, об’єднаним територіальним громадам щодо налагодження роботи у сфері національно-патріотичного виховання та, зокрема, роботи координаційних рад.

    По третьому питанню виступала Ремпель Тетяна Вікторівна – представник департаменту освіти і науки облдержадміністрації, яка окреслила ситуацію щодо розвиток у Донецькій області військово-патріотичної та військово-спортивної підготовки молоді та проведення дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Було вирішено залучати  до штабів дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») представників громадських організацій; сприяти участі представників інститутів громадянського суспільства в обласних та всеукраїнських семінарах-тренінгах для тренерів вихователів із організації національно-патріотичних ігор для молоді, спрямованих на підготовку громадських активістів, які залучаються для організації та проведення дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»); розглянути можливість організації наметових таборів для дітей і молоді у рамках етапів дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”); здійснювати методичний та нормативно-правовий супровід і підготовку Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

    Підписані протоколи координаційної ради будуть опубліковані протягом тижня.

    Управління у справах сім’ї та молоді Донецької ОДА

    Джерело

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *