На форумі «Discover Dn.Ua» розповіли про розвиток малого бізнесу

Під час міжнародного економічного форуму «Discover Dn.Ua» у Краматорську розглянули перспективи розвитку малого бізнесу на Донеччині. Одним з основних напрямків розвитку спікери назвали отримання грантів.

Начальник управління розвитку підприємництва, адміністративних послуг та ринкового середовища департаменту економіки Донецької облдержадміністрації Ірина Дудуляк розповіла гостям форуму про діяльність грантової програми «Український донецький куркуль».

«Головне при написанні та під час захисту бізнес-плану  – не боятись та вірити у власні сили. Для того, щоб правильно написати бізнес-план, можна подивитись довідкові матеріали на офіційному сайті Донецької облдержадміністрації або взяти участь у тренінгах обласного Центру зайнятості. Ця програма буде продовжуватись, на наступний рік вже виділені кошти», – заявила Ірина Дудуляк.

Програмою «Український донецький куркуль» скористався переселенець-підприємець Сергій Свириденко. Він відкрив у Костянтинівському районі ферму та займається виробництвом козячих сирів. Загальна сума гранту склала 500 тисяч гривень.

«Ідея розводити кіз та робити сири виникла доволі давно. Перші інвестиції ми зробили з власних коштів, а коли з’явилась можливість отримати грант – одразу подали документи. За кошти гранту будемо будувати професійну сироварню та збільшувати отару», – зазначив Сергій Свириденко.

Новий «донецький куркуль» зауважив, що буде брати участь у інших грантових програмах від міжнародних донорів для розвитку власного бізнесу, створення нових робочих місць та пожвавлення життя у власному селі.

У другий день міжнародного економічного форуму «Discover Dn.Ua» також проходять панельні дискусії, присвячені залученню коштів від міжнародних донорів. Спікерами дискусій стали представники ПР ООН, Міжнародної організації з міграції, USAID та інших гуманітарних організацій.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *