Луцькому прикордонному загону – 25 років

20 жовтня 1992 року згідно наказу Голови Державного Комітету у справах охорони державного кордону України командувача Прикордонними військами України створено Луцький загін прикордонного контролю.

Новоствореним загоном прийнято під охорону найбільшу ділянку державного кордону в Україні протяжністю 891,7 кілометрів.

За 25 років свого існування персоналом Луцького прикордонного загону затримано майже 14,1 тисячі порушників державного кордону, з них – 3,1 тисячі незаконних мігрантів. Крім того, контрабандних товарів вилучено на суму більше ніж 272 мільйона гривень, а наркотичних та психотропних речовин вилучено понад 1330 кілограмів. Також прикордонники Луцького загону викрили понад 1,2 тисячі одиниць зброї, понад 16,1 тисячі одиниць боєприпасів. А до адміністративної відповідальності притягнуто більше 37,5 тисяч осіб, накладено штрафів на суму 5,6 млн. гривень, не пропущено через державний кордон з причин несправностей у документах понад 41,7 тисячі осіб.

Сьогодні Луцький прикордонний загін силами 13 відділів прикордонної служби забезпечує охорону 545,5км державного кордону в межах Волинської та Рівненської областей, в 7 контрольованих прикордонних районах. Пропуск громадян через державний кордон здійснюється у 16 пунктах пропуску, 12 з яких для автомобільного сполучення, 3 – для залізничного та 1 – авіаційний. Крім того, персоналом загону забезпечено в повному обсязі впровадження безвізового режиму закордонних поїздок громадян України у країни ЄС.

На урочистих заходах з нагоди Дня створення Луцького загону прикордонників привітали представники Волинської та Рівненської обласних та районних органів влади, взаємодіючих структур та колеги з Надбужанського загону Прикордонної варти Республіки Польща.

Привітання від Голови Держприкордонслужби оголосив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Північного регіонального управління Олександр Пімєнов та вручив відзнаки Президента України «За участь в АТО» 25 військовослужбовцям загону. Відомчими нагородами було відзначено 18 військовослужбовців, більше 130 прикордонників отримали подяки та грамоти.

Під час урочистостей з нагоди святкування литовська художниця Беата Куркуль презентувала виставку із 23 власних картин та  подарувала їх прикордонному загону.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *