Поточний середній ремонт: на автодорозі Запоріжжя – Маріуполь тривають роботи з улаштування вирівнюючого шару покриття

У Мангушському районі Донеччини, за маршрутом Нікольське – Маріуполь, тривають роботи з порятунку автодороги Запоріжжя – Маріуполь.

Нагадаємо, віднедавна, у зв’язку з реформуванням вітчизняної мережі автомобільних доріг загального користування державного значення та створенням нових транспортних коридорів, колишній територіальний автошлях Т-08-03 Запоріжжя – Маріуполь став складовою національної траси Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь (через м. Кременчук).

За інформацією відділу якості, технічного контролю та нових технологій Служби автомобільних доріг у Донецькій області, наразі дорожню спецтехніку задіяно у Мангушському районі, поблизу Маріуполя.

Загальна довжина ремонтуємої ділянки національної траси – 4,1 км. На даний час на об’єкті поточного середнього ремонту в повному обсязі виконано роботи з фрезерування застарілого асфальтобетонного покриття та улаштування 2 км вирівнюючого (нижнього) шару.

Як повідомлялось раніше, цьогоріч заплановано відновити поточним середнім ремонтом понад 10 км автодороги Запоріжжя – Маріуполь.

Окрім ремонтуємого об’єкту поблизу Маріуполя, на відновлення необхідних транспортно-експлуатаційних показників проїзної частини чекає й 6-кілометрова ділянка траси, розташована у Нікольському районі Донеччини, на кордоні із Запорізькою областю, за маршрутом Кальчинівка – Новокраснівка.

Договір на виконання робіт із поточного середнього ремонту укладено між Службою автомобільних доріг у Донецькій області та ТОВ «АТЛАС СМД УКРАЇНА». Додамо, що автодорога Запоріжжя – Маріуполь входить до другого маршруту в об’їзд тимчасово непідконтрольної території.

Довідково

Поточний середній ремонт – це відновлення необхідних транспортно–експлуатаційних показників проїзної частини (рівності та шорсткості покриттів шляхом влаштування поверхневих обробок, тонкошарових покриттів або інших шарів зносу), виправлення незначних пошкоджень окремих елементів автомобільної дороги (земляного полотна, укосів виїмок та насипів, водовідведення, штучних споруд та інших) і доведення елементів облаштування до нормативних вимог.   

Перелік об’єктів поточного середнього ремонту на 2017 рік (оновлено)

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *