Зведені дані АТО – 20 жовтня 2017

За минулу добу у районі проведення Антитерористичної операції втрат серед українських військовослужбовців немає.

Кількість обстрілів бойовиками позицій Збройних Сил України суттєво зменшилася. При цьому важкого озброєння ворог не застосовував. Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 15 обстрілів позицій Збройних Сил України, із яких 10 були прицільними. У переважній більшості випадків українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь.

Луганський напрямок

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, увечері бойовики здійснили один обстріл наших позицій поблизу Щастя із стрілецької зброї та підствольних гранатометів. Українські військовослужбовці відповіли противнику зі стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Традиційно зафіксовано найбільшу кількість обстрілів. Російсько-окупаційні війська 6 разів обстріляли наші позиції поблизу Авдіївки з гранатометів та стрілецької зброї. При цьому більшість обстрілів були неприцільними. З цих же видів зброї були обстріляні наші опорні пункти неподалік Зайцевого, Опитного та Верхньоторецького.

Українські військові здебільшого утримувалися від вогневої відповіді на провокації противника, використовуючи дозволене мінськими угодами озброєння лише у випадках, коли дії противника становили загрозу особовому складу.

Приморський напрямок

Незаконні збройні формування здійснили 5 прицільних обстрілів наших підрозділів у районі Водяного, Талаківки, Гнутового та Павлополя із гранатометів та кулеметів.

Майже на кожен із ворожих обстрілів українські військовослужбовці давали жорстку відповідь із станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та легкої стрілецької зброї.

Інформація Головного управління розвідки МОУ

У зв’язку з небажанням більшості населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей брати участь у бойових діях проти України російське окупаційне командування спільно з т.зв. «місцевими органами влади» приховано примушує звільнених бойовиків повторно вступати до лав незаконних збройних формувань.

Зокрема, для звільнених з т. зв. «військової служби» осіб створюються штучні перепони для працевлаштування. Запроваджено негласну заборону на прийом звільнених на роботу, а серед приватних підприємців проводиться відповідна «роз’яснювальна робота».

Робота груп цивільно військового співробітництва

У районі проведення Антитерористичної операції група цивільно-військового співробітництва «Торецьк» разом з керівником Військово-цивільної адміністрації міста доставили до місцевого центру соціально-психологічної реабілітації для дітей 240 літрів молока від Благодійного фонду «Мир і Ко» та однієї з українських молочних компаній.

Офіцери Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» доставили на передові позиції Збройних Сил України поблизу Золотого продукти харчування, зібрані волонтерською організацією «Схід і Захід єдині».

Також військовослужбовці провели заняття з початкової військової підготовки зі студентами Сєверодонецького хіміко-механічного технікуму Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Представники групи цивільно-військового співробітництва «Бердянське» організували роботу Міжнародного комітету Червоного Хреста з відновлення будівель у населених пунктах Бердянське та Лебединське. Також офіцери групи супроводили в Лебединське фахівців для ремонту місцевої лінії електропередач та надали практичну допомогу мешканцям Бердянського у заготівлі дров.

Група цивільно-військового співробітництва «Авдіївка» доставила малозабезпеченим сім’ям населених пунктів Кам’янка та Красногорівка на Донеччині 45 гігієнічних наборів. Також військовослужбовці забезпечили координацію робіт в ході обстеження компанією «Донецькобленерго» пошкоджених ліній електропередач селища Опитного.

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва «Калинове» доставили 5 тонн паливних брикетів до Скита Свято-Іверського монастиря у н.п. Піски.

Також військовослужбовці роздали у населених пунктах у зоні відповідальності 1000 буханок свіжого хлібу.

На передовій офіцери групи передали підрозділам Збройних Сил України біля н.п. Невельське поліетиленову плівку та монтажну піну.

Група цивільно-військового співробітництва «Петропавлівка» передала малозабезпеченим родинам селища 30 кг зимового одягу та взуття, зібраних волонтером Василем Калишем. Крім того, офіцери доставили на передову передані волонтером продукти харчування.

Міністр оборони України Степан Полторак вручив погони майора Герою України заступнику командира механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади Володимиру Гринюку

10-11 лютого 2015 року завдяки сміливості та блискавичним рішучим діям офіцера штурмова група під його командуванням звільнила частину населеного пункту Логвинове від незаконних збройних формувань.

При цьому Володимир Гринюк особисто знищив 3 одиниці бронетехніки та до 30 бойовиків. Під час проведення операції офіцер отримав поранення, але продовжив керувати бойовим підрозділом.

22 жовтня 10 українських воїнів, які зазнали важких поранень під час виконання завдань в районі АТО, візьмуть участь у
42-му марафоні морської піхоти США

У Сполучених Штатах Америки поранені захисники України також відвідають Пентагон, посольство України у Вашингтоні та поспілкуються з побратимами із США та інших держав.

Сьогодні о 14.00 у прес-центрі Міністерства оборони України відбудеться брифінг для представників ЗМІ щодо переходу військових частин і установ Збройних Сил України на нову систему харчування.

Докладно про порядок акредитації можна дізнатися на офіційному веб-сайті Міністерства оборони України.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *