О. Турчинов провів зустріч з депутатами Комітету з питань національної безпеки і оборони Сеймасу Литовської Республіки

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з депутатами Комітету з питань національної безпеки і оборони Сеймасу Литовської Республіки. Під час зустрічі було обговорено питання інтенсифікації співпраці в оборонному та безпековому секторі та його реформування, а також ситуацію на Донбасі.

Члени Комітету наголосили на важливості вивчення досвіду України у протистоянні гібридній агресії з боку Російської Федерації. У цьому контексті сторони висловилися за подальшу координацію дій з метою забезпечення безпеки в Європі, наголосивши на важливості не лише продовження, але і посилення санкцій щодо Росії, доки всі окуповані території України не будуть звільнені.

О. Турчинов повідомив про заходи, що їх вживає Україна на законодавчому рівні для відсічі збройній агресії РФ, зокрема, про ухвалення у першому читанні законопроекту про деокупацію Донбасу.

За його словами, законопроект має стратегічне значення для нашої країни, оскільки створює правові і організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України, повної деокупації Донецької та Луганської областей, блокує будь-які спроби Російської Федерації продовжити агресію, маскуючись під миротворців.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *