Україна та Саудівська Аравія завершили підготовку міждержавної угоди в сфері оборони




Президент Петро Порошенко наголосив на важливості домовленостей між Україною та Саудівською Аравією в секторі оборони і безпеки. «Ми завершили обговорення і готові до підписання угоди між Україною та Саудівською Аравією про співпрацю в галузі оборони», – заявив Петро Порошенко журналістам за результатами першої частини свого візиту до країн Перської затоки.

Президент повідомив, що зараз реалізуються два великих контракти в сфері військово-технічної співпраці.

«Україна та Саудівська Аравія повністю задоволені реалізацією контракту. Ми демонструємо великий прогрес в галузі авіабудування», – наголосив Петро Порошенко та повідомив, що український літак АН-132Д вже знаходиться в Саудівській Аравії і зараз опрацьовуються питання його серійного виробництва.

Він також зазначив, що обговорюються також питання розширення лінійки літаків сімейства «Антонов» для потреб як цієї арабської країни, так в перспективі і для інших країн регіону.

Також, коментуючи результати свого офіційного візиту до Королівства Саудівська Аравія, Петро Порошенко зазначив, що «розмова з Королем Саудівської Аравії відбувалася вдвічі довше від запланованого часу» і стосувалася широкого кола питань двостороннього співробітництва та координації дій на міжнародній арені.

Глава держави подякував Саудівській Аравії за незмінну та тверду підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. При цьому він нагадав що Саудівська Аравія підтримала Україну і в березні 2014 року із засудженням незаконної анексії Криму, і підтримувала нашу країну в позиції захисту прав людини в окупованому Криму, зокрема щодо захисту кримських татар.

ф

Офіційний візит Президента України до Королівства Саудівська Аравія

1 листопада 2017 року – 09:33












































































































































ф

Офіційний візит Президента України до Королівства Саудівська Аравія

1 листопада 2017 року – 09:33






























































Президент України Петро Порошенко в рамках офіційного візиту до Королівства Саудівська Аравія провів зустріч із Королем Салманом бін Абдулазізом Аль Саудом, 1 листопада 2017 року

© Фото Миколи Лазаренка































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *