В Харкові відбувся семінар з питань застосування практики Європейського суду з прав людини

Генеральною прокуратурою спільно з Національною академією прокуратури України за підтримки проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформ кримінальної юстиції в Україні» 30.10.2017 в м. Харкові проведено навчальний семінар на тему «Застосування практики Європейського суду з прав людини в прокурорській діяльності».

У заході взяли участь представники Генеральної прокуратури України, регіональних та місцевих прокуратур Полтавської і Харківської областей, Національної академії прокуратури України, а також Секретаріату Європейського суду з прав людини.

Під час семінару з прокурорами обговорено питання пошуку, аналізу, використання практики Європейського суду з прав людини, проведення ефективного розслідування за фактами катування та порушення прав на життя, свободу та особисту недоторканість, дотримання права на справедливий судовий розгляд. Окрім того, звернуто увагу на застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та відповідної практики Європейського суду з прав людини при застосуванні заходів забезпечення кримінального провадження та проведенні слідчих дій.

Підвищення кваліфікації прокурорсько-слідчих працівників із залученням фахівців Секретаріату Європейського суду з прав людини покликано сприяти дієвому забезпеченню прав людини під час кримінального провадження.

За матеріалами Управління впровадження практики
Європейського суду з прав людини
і співробітництва з проектами Ради Європи
та Європейського Союзу
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *