Зведені дані АТО – 02 листопада 2017

Минулої доби обстановка у районі проведення АТО продовжувала залишатися напруженою.

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення противник провів 17 обстрілів позицій Збройних Сил України, із яких 16 були прицільними. У переважній більшості випадків українські військовослужбовці відкривали адекватний вогонь у відповідь.

На жаль, унаслідок бойових дій поблизу Мар’їнки загинув один військовослужбовець Національної гвардії України, ще один отримав поранення.

Під час ворожого обстрілу поблизу Кримського один військовослужбовець Збройних Сил України отримав бойове травмування.

Усі постраждалі захисники України були оперативно доставлені до військових мобільних госпіталів. Їм надається кваліфікована медична допомога.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким військовослужбовця, який віддав життя за Україну.

Луганський напрямок

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, противник продовжував обстрілювати позиції Збройних Сил України із заборонених Мінськими домовленостями видів зброї. Так, близько 19-ї години ворог підступно відкрив мінометний вогонь по нашому опорному пункту поблизу Троїцького, випустивши 8 мінометних снарядів. Після 23-ї години бойовики здійснили 4 постріли із 82-мм міномету в бік наших позицій неподалік Кримського.

Зважаючи на те, що ці обстріли не становили загрози життю наших військовослужбовців, українські підрозділи на ворожі провокації не відповідали.

Також увечері окупанти обстрілювали Кримське та Попасну із гранатометів та стрілецької зброї. Щоразу українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь із гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та легкої стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 7 обстрілів наших військ.

Так, невдовзі після опівночі ворог обстріляв позиції захисників населеного пункту Луганське з озброєння БМП та автоматичних гранатометів. Увечері противник ще двічі відкривав вогонь в бік Луганського з кулеметів та станкових гранатометів.

Крім того, противник 4 рази обстріляв наші опорні пункти неподалік Авдіївки, Кам’янки та Майорська, використовуючи станкові гранатомети та стрілецьку зброю. Щоразу українські воїни були вимушені відповідати противнику вогнем із зброї, не забороненої Мінськими домовленостями.

Приморський напрямок

Незаконні збройні формування здійснили 4 прицільних обстріли опорних пунктів наших підрозділів.

В обідній час противник двічі відкривав вогонь по наших позиціях поблизу Талаківки з великокаліберних кулеметів та інших видів стрілецької зброї. Після 15-ї години окупанти обстріляли з кулемету опорний пункт Збройних Сил України неподалік Водяного.

Увечері в районі Старогнатівки агресори більше години вели обстріл позицій наших військ із гранатометів різних типів та стрілецької зброї.

На кожен обстріл українські військовослужбовці давали ворогу жорстку відповідь вогнем із станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та легкої стрілецької зброї.

Інформація Головного управління розвідки МОУ

На окупованих територіях Донецької і Луганської областей спостерігається загострення суспільно-політичної обстановки внаслідок різкого збільшення кількості злочинів і протиправних дій, скоєних російськими військовослужбовцями.

Так, 2 листопада в Донецьку  у т.зв. «міністерстві МВС ДНР» відбулася спеціальна нарада із залученням командування окупаційних військ та керівництва т.зв. «органів місцевої влади» у зв’язку зі збільшенням правопорушень за участю російських військовослужбовців.

Напередодні заступник командира однієї з військових частин т.зв. 1 АК, керуючи автомобілем, збив цивільну особу, яку було госпіталізовано у важкому стані.

Військовослужбовець іншої частини окупаційних військ у нетверезому стані забив до смерті власну дружину внаслідок побутової сварки.

Крім того, проводиться розслідування вбивства 1 листопада ц.р. у позаслужбовий час офіцера однієї з частин т.зв. 2 АК.

Цивільно-військове співробітництво

У районі проведення антитерористичної операції офіцери групи цивільно-військового співробітництва «Світлодарськ» доставили військовослужбовцям Збройних Сил України на передову мішки для обладнання позицій, теплі речі та маскувальні сітки від вінницької волонтерської організації «Чарівна мережка». Також військовослужбовці провели координаційні наради з мером Світлодарська та керівництвом 25-го окремого мотопіхотного батальйону щодо організації охорони телевежі міста.

Група цивільно-військового співробітництва «Калинове» передала підрозділам Збройних Сил України на передову продукти харчування та свіжу пресу. Також офіцери супроводили представників громадської організації «People in need» та місцевих працівників до села Водяне для проведення відновлення зруйнованих будівель.

Військовослужбовці групи цивільно-військового співробітництва «Попасна» забезпечили проведення ремонтних робіт на повітряних лініях електропередач у Троїцькому. Завдяки спільним діям було відновлено електропостачання на декількох вулицях міста.

Також офіцери групи супроводили ремонтну бригаду до місця ушкодження водогону в місті Попасна, яка полагодила місцевий водопровід.

Група цивільно-військового співробітництва «Бахмут» передала мешканцям Жованки та Бахмутки свіжий хліб виробництва бахмутського хлібозаводу.

Військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують завдання в районі проведення Антитерористичної операції, продовжують отримувати додаткову грошову винагороду

На цей час більше 35,5 тисячі військовослужбовців отримали понад 165 мільйонів гривень за виконання бойових завдань.

Зокрема, захисники України отримали 1 мільйон 613 тисяч гривень за знищену військову техніку противника,
понад 8,5 мільйона гривень за успішне виконання бойових завдань у складі підрозділу та майже 155 мільйонів гривень – за безпосередню участь у бойових діях.

Сім’ям військовослужбовців, які загинули в ході бойових дій, з початку проведення АТО виплачено 1 мільярд 564 мільйона гривень.

1 мільярд 446 мільйонів гривень матеріальної допомоги учасники АТО отримали у зв’язку з пораненням та інвалідністю.

У Збройних Силах України розпочався конкурс на кращий інженерно-саперний взвод

За першість змагаються команди від Сухопутних військ, Військово-Морських Сил, Високомобільних десантних військ та Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України.

Серед номінацій конкурсу – військовий біатлон, тактико-спеціальна та спеціальна підготовки. В ході змагань військовослужбовці виконають вправи контрольних стрільб з АК-74, проведуть евакуацію умовних поранених, пройдуть «тропою сапера», а також відпрацюють дії взводу з установки протитанкового мінного поля та його розвідки перед переднім краєм оборони умовного противника.

Переможець конкурсу буде визначений 3 листопада з нагоди Дня інженерних військ.

В рамках призовної кампанії «Осінь-2017» до лав Збройних Сил України планується призвати 6360 осіб

На сьогодні вже призвано 70 відсотків призовників. Робота продовжується.

Важливо зазначити, що військовослужбовці строкової служби до виконання завдань в районі проведення АТО не залучаються.

Відправлення молодого поповнення для комплектування Збройних Сил України здійснюється винятково через навчальні центри Збройних Сил України.

Призовна кампанія «Осінь-2017» триватиме до 30 листопада.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *