Космічні агентства України та Канади підписали Меморандум про співпрацю

Державне космічне агентство України та Канадське космічне агентство підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Про це повідомляє VIDIA із посиланням на прес-службу Кабінету Міністрів України.

Церемонія підписання пройшла в Монреалі (Канада) в рамках роботи канадсько–українського круглого столу з питань співробітництва в авіакосмічній сфері та у присутності Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, який знаходиться в Канаді з офіційним візитом.

Підписаний документ створює нові перспективи для взаємовигідної співпраці між державами в одній з найтехнологічніших сфер економіки – в галузі освоєння космосу.

Коментуючи підписання документа, Глава Уряду підкреслив, що підписання цього документа відкриває нові можливості та стане новою сторінкою у співпраці України та Канади. «Це добрий знак, що сьогодні наші агентства підписують такі важливі документи, — сказав Володимир Гройсман. — Я буду радий вітати нашу співпрацю і в літакобудуванні. Можливості України й Канади можна об’єднати і створити та впровадити конкурентний продукт і виходити на світовий ринок».

Україна та Канада обговорюють низку спільних проектів. Зокрема, щодо будівництва літака Ан-132 (двигуни до нього поставляє «Pratt & Whitney Canada»), створення стартового комплексу для космічних запусків у канадській провінції Нова Скотія (Проект планують реалізувати компанія Maritime Launch Services та Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля), а також проект кооперації канадських та українських підприємств у запуску наносупутників за допомогою ракети-носія «Мікроспейс-2».

Читайте також: Українець за походженням став один з двох нових астронавтів Канади.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *