На нараді обговорили стан роботи енергетичної системи області Нарада щодо …

На нараді обговорили стан роботи енергетичної системи області

Нарада щодо роботи енергетичної системи Луганщини в осінньо-зимовий період 2017-2018 років відбулася сьогодні, 2 листопада, в облдержадміністрації.

«Коли погодні умови різко змінюються майже щодня, питання, пов’язані з безперебійним електропостачанням, з’являються частіше. Так, нещодавно були знеструмлені 11 населених пунктів. Але завдяки екстреним заходам, які вжили відповідні служби, у більшості випадків електропостачання було швидко відновлено. Тож, наразі нам необхідно виробити алгоритм спільних дій при виникненні надзвичайних ситуацій, пов’язаних з відсутністю електроенергії, для швидкої ліквідації проблем. Особливо це важливо взимку, коли температура повітря доволі низька», – підкреслив заступник голови обласної держадміністрації Юрій Клименко, відкриваючи нараду.

На засіданні обговорили стан справ в енергетичній галузі області, режими роботи ВП «Луганська ТЕС» та ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ», стан магістральних електричних мереж області, розподільчих мереж та обладнання ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» і Луганської філії ДП «Регіональні електричні мережі».

Зокрема, присутні спланували можливості спільної роботи Луганської ТЕС і Сєвєродонецької ТЕЦ та обговорили строки будівництва електропідстанції у Кремінній, про кожний з етапів якого Юрій Клименко доручив інформувати облдержадміністрацію.

Представники Сєвєродонецької ТЕЦ повідомили, що сьогодні підприємство отримало природний газ, необхідний для вироблення електричної енергії, наразі там тривають підготовчі операції з цього приводу.

Щодо ситуації навколо ТОВ «ЛЕО» повідомлено – підприємство до зими ще не підготовлено. З цього приводу Юрій Клименко наголосив, що готується відповідне звернення до Кабінету Міністрів України щодо організації виїзного засідання енергетичного штабу у Луганській області відносно розв’язання цієї проблеми.

Також присутні розглянули інформацію стосовно введення в експлуатацію когенераційної установки ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» та режиму роботи цього підприємства на період до травня 2018 року.

Наразі на «Азоті» завершені пускові операції, за виключенням аміачного вузлу. Розпочалося відвантаження продукції, виробленої на привозній сировині. У такому режими підприємство планує функціонувати до весни.

Когенераційна установка, яка дозволить «Азоту» виробляти власну електроенергію, буде увімкнена до кінця року – наразі триває доробка документації по зауваженням Держенергонагляду.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *