Проведено одноденне навчання єпархіальних священиків, відповідальних за роботу з молоддю, «МАПа»

Праця з молоддю є важливою ланкою в служінні священика. Адже піклуючись про молодь, священик піклується про майбутнє Церкви. Також слід визнати, що сучасна молода людина є іншою, як молодь ХХ ст.

Теперішній світ пропонує багато цікавих речей, які можуть сприяти розвитку, або, навпаки, призвести до деградації в суспільстві через неправильне використання нових можливостей і технологій. Тут священик зіштовхується з проблемою, бо пояснення: «Бо так!» – уже не актуальне. Молодь потребує обґрунтованої відповіді на всі свої запитання, а їх в неї дуже багато і вони різноманітні. Тому, щоб був добрий результат, духовному наставнику потрібно бути в тренді з сучасною молоддю. Для цього потрібно знати, чим живе молода людина, де і як її шукати, які в неї вподобання.

Саме з такою метою, допомогти священикам зрозуміти сучасну молодь, Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ у рамках навчального курсу для священиків МАПа (Молодіжний апостолят парафій) провела зустріч зі священиками Сокальсько-Жовківської єпархій, які працюють чи хочуть працювати в цьому напрямку. Зустріч відбувалася в м. Червоноград при парафії Святого Йосафата.  Тема зустрічі була: «Покоління Z. Сучасна молодь ХХІ ст.». Лектор, о. Петро Верхоляк, доступно пояснював, якою є сучасна молодь і чого вона очікує від духовенства, а також ділився власним досвідом академічного душпастирства.

Ця зустріч допоможе звернути увагу священиків на особливу потребу роботи з молоддю і заохотити брати участь у повній п’ятимодульний навчальній програмі «МАПа», яку організовує Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www. sokaleparchy.org.ua 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *