Саудівські компанії, які вже зараз мають позитивний досвід роботи в Україні, можуть збільшити в двічі обсяг інвестицій – Президент




Президент Петро Порошенко зазначив, що в ході переговорів під час його офіційного візиту до Королівства Саудівської Аравії обговорювалось широке коло питань двостороннього співробітництва.

«Порядок денний наш є дуже великим. І ми домовились про абсолютно конкретні напрямки співпраці у політичній, економічній, бізнесовій і культурній сферах», – зазначив Глава держави і додав, що українська сторона задоволена досягнутими результатами візиту.

«Ми підписали декілька надзвичайно важливих угод», – зауважив Президент у коментарі для журналістів.

Він зауважив, що серед підписаних документів угода про співпрацю у галузі сільського господарства. «Це найбільш цікавий для інвесторів напрямок інвестицій в Україну», – додав Президент.

За його словами, було досягнуто домовленостей, що саудівські компанії, які вже зараз мають дуже позитивний досвід роботи в Україні, можуть збільшити в двічі обсяг інвестицій. «Крім того, інвестувати в портову інфраструктуру, брати участь у приватизації, яку, я сподіваюсь, вдасться запустити після прийняття Верховною Радою Закону щодо спрощення процедури приватизації і забезпечення її прозорості», – сказав він.

Президент зазначив, що було досягнуто домовленість та підписано угоду про співпрацю з Радою співробітництва арабських держав Перської затоки. «Впевнений у тому, що це створює для нас надзвичайно ефективний механізм у координації наших дій із країнами затоки», – зауважив він.

Петро Порошенко також наголосив на важливості підписання угоди про співпрацю між Саудівським пресовим агентством та Українським національним інформаційним агентством «Укрінформ», що дозволить отримувати напряму інформацію з України та з Саудівської Аравії. «Я не виключаю, що будуть наступні кроки аж до відкриття кореспондентського пункту каналу «Al Arabiya» в Києві та будівництва ісламського культурного центру, в чому дуже зацікавлена наша країна-партнер Саудівська Аравія», – зазначив він.

ф

Офіційний візит Президента України до Королівства Саудівська Аравія

1 листопада 2017 року – 09:33












































































































































ф

Офіційний візит Президента України до Королівства Саудівська Аравія

1 листопада 2017 року – 09:33






























































Президент України Петро Порошенко в рамках офіційного візиту до Королівства Саудівська Аравія провів зустріч із Королем Салманом бін Абдулазізом Аль Саудом, 1 листопада 2017 року

© Фото Миколи Лазаренка































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *