У Чикаго відбудеться відкрита дискусія, присвячена Голодомору

У четвер, 9 листопада, в Українському національному музеї у Чикаго відбудеться відкрита дискусія, присвячена дослідженням Голодомору в Україні. Участь у заході візьмуть твоє істориків: Бoгдан Клід, Ярс Балан та Франк Сисин.

Про це повідомляє VIDIA.

Початок о 7.00 pm.

Д-р Бoгдан Клід — український iстoрик у Канаді, заступник директора Дослідно-освітнього консорціуму з вивчення Гoлoдoмoру  Інституту українських студiй університету в Альберті. Разом із Олександром Мoтилем упорядкував дoкументальну збірку «The Holodomor Reader» («Хрестоматія Голодомору», 2012).

Д-р Ярс Балан — український поет, етнограф у Канаді. Автор книги есе «Хліб і калач» (1984); засновник і директор музею під відкритим небом «Село спадщини української культури “Калиновий гай”» (1992).

Д-р Франк Сисин — американський і канадський історик, фахівець з історії України. працював заступником директора Гарвардського українського наукового інституту та керував українською програмою у Гарвардській літній школі, а також став заступником редактора журналу «Harvard Ukrainian Studies», написав велику кількість наукових праць.

Організовують подію Фундація Українського Геноциду – США, Комітет міст побратимів Чикаго-Київ та Український національний музей у Чикаго.

Нагадаємо, губернатора штату Мічіган попросять включити до шкільної програми тему Голодомору в Україні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *