У Генпрокуратурі обговорили питання реформування діяльності медичних служб установ Державної кримінально-виконавчої служби України

У п'ятницю, 3 листопада 2017 року, в Генеральній прокуратурі України відбулася чергова нарада, на якій було обговорено питання реформування діяльності медичних служб установ Державної кримінально-виконавчої служби України за участю керівників центральних органів виконавчої влади. На заході були присутні Генеральний прокурор України Юрій Луценко, Міністр юстиції України Павло Петренко, в. о Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, начальник управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Генеральної прокуратури України В’ячеслав Свірець та інші.

Генеральний прокурор Юрій Луценко нагадав, що в березні поточного року під час попередньої зустрічі Мін’юст і МОЗ домовились про необхідність повного перезавантаження системи пенітенціарної служби, що наразі і відбувається.

За словами Генпрокурора, розпочався перехідний період до запровадження нової системи медичних служб. Так, Міністерством юстиції вже зареєстровано Управління медичного обслуговування окремо від Департаменту пенітенціарної служби, відбувається організація конкурсного набору медичного персоналу.

Проте одночасно ще залишається велика кількість невирішених питань. Потребує доопрацювання нормативна база, залишається відкритим питання закупівлі ліків.

За результатами обговорення проблемних питань присутні дійшли висновку, що першочергового вирішення потребує розрахунок бюджету на запровадження нової системи медичного обслуговування ув’язнених, формування спільної комісії для проведення конкурсу на посаду керівника медичної служби.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *