Україна внесла в ООН оновлену резолюцію щодо Криму

У вівторок, 31 жовтня, українська делегація внесла до секретаріату Третього комітету Генеральної асамблеї ООН оновлений проект резолюції щодо прав людини в окупованому Росією Криму, повідомив речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

“Оновлена резолюція має на меті консолідувати підтримку України в питанні деокупації українського півострова. Зокрема, в ній міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи наказу Міжнародного суду ООН щодо скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу, а також наголошено на необхідності забезпечення навчання українською та кримськотатарською мовами”, – сказав дипломат у коментарі Укрінформу.

За словами Ніколенка, співавторами проекту кримської резолюції виступили 34 країни. У середині листопада заплановано голосування в Третьому комітеті. А в грудні документ буде винесений на загальне голосування в Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, що 15 листопада 2016 року Комітет з прав людини Генеральної асамблеї ООН схвалив ініційовану Україною резолюцію щодо Криму і міста Севастополь, які зараз перебувають під окупацією Росії. У резолюціє Росія вперше в документах ООН названа країною-окупантом, а Крим i Севастополь – тимчасово окупованою територією.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *