В Естонії збірна української діаспори з футболу перемогла грузинів

Футбольні збірні української та грузинської діаспор в Таллінні провели товариський матч, перемогу в якому здобули українці з рахунком 3:1.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на тренера українців Сергія Іщенко.

“Ми твердо домовилися, щоб в нашій грі не було “варягів”, професіоналів зі сторони, як це часто-густо трапляється в подібних матчах. Вік гравців був від 15 до 58. Грали на критому талліннському стадіоні A. Le Coq Arena. Товариський матч видався цікавим та упертим. Приємно, що нам вдалося перемогти з рахунком 3:1″, – розказав Іщенко.

За його словами, вже є попередня домовленість про проведення матчу-реваншу в місті Вільянді, де мешкає досить велика грузинська діаспора. Також там живе відомий український музикант Руслан Трочинський (екс-“Гайдамаки”, після одруження та переїзду до Естонії – засновник і лідер популярної групи Svjata Vatra). Так що, можливо, спортивне свято супроводжуватиметься культурною програмою.

Нагадаємо, на цьогорічному VI Чемпіонаті світу з футболу серед українських діаспорних команд, що проводився в Прикарпатті, Сергій Іщенко був організатором та тренером команди Балтії (Естонія, Латвія, Литва). У 2003-2015 рр. керована ним команда “Дніпро” (Таллінн) грала в ІІІ лізі Естонії. У 2015 році команда виборола право перейти в ІІ лігу, але через фінансову скруту була вимушена покинути першість.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *