Військові США врятували двох людей та їхніх собак після п’яти місяців дрейфування в Тихому океані

Корабель ВМС США врятував двох американок, які дрейфували на яхті в Тихому океані близько п’яти місяців.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на The Seattle Times.

Мешканки Гаваїв Дженіфер Аппель і Таша Фуіаба та їхні собаки на початку травня вирушили з Гонолулу на острів Таїті. Наприкінці травня в їхній яхти вийшов з ладу двигун, однак жінки вирішили продовжити шлях на Таїті під вітрилами. Пізніше у них зламалася щогла.

📺🔊: #USSAshland rescues two mariners and their dogs stranded in Pacific Ocean for months – https://t.co/u4ntPRLtHL via @Amphib7FLT pic.twitter.com/t7e50EwTjt

— U.S. Navy (@USNavy) 26 жовтня 2017 р.

Сигнал лиха вони спробували подати лише через два місяці після виходу з Гонолулу. Однак в тій точці Тихого океану, де вони перебували в той момент, не було суден, які б отримали сигнал лиха.

За словами жінок, вижити кілька місяців в океані вони змогли завдяки опріснювачу води (в якийсь момент він вийшов з ладу, але його вдалося полагодити) і річного запасу продовольства, який складався в основному з макаронів, круп і печива.

Виявити яхту Аппель і Фуіаб вдалося лише 24 жовтня, коли її помітило тайванське риболовецьке судно. Рибалки передали інформацію про яхту береговим службам, а ті зв’язалися з ВМС США. 25 жовтня до яхти підійшов американський десантний корабель «Ешленд», який забрав американок.

Мати Аппель заявила, що всі п’ять місяців, поки у неї не було ніякого зв’язку з дочкою, вона не втрачала надію на вдалий результат.

«Я весь час сподівалася, я знала вона здатна і допитлива, що може полагодити те, що зламалося, а не сидіти і чекати», — сказала Аппель-старша.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *