Зведені дані АТО – 04 листопада 2017

За минулу добу обстановка в районі проведення Антитерористичної операції загострилася. Противник вдвічі збільшив вогневу активність на всіх напрямках, застосовуючи озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Загалом за минулу добу по всій лінії зіткнення противник провів 29 обстрілів позицій Збройних Сил України. У 17 випадках українські підрозділи відкривали вогонь у відповідь.

Внаслідок бойових дій поблизу Кам’янки, Авдіївки та Новоолександрівки троє захисників України зазнали поранень і були оперативно евакуйовані до військових мобільних госпіталів. Їм надається вся необхідна медична допомога.

Луганський напрямок

Після 6-ї ранку протягом усієї доби противник обстрілював позиції Збройних Сил України поблизу Кримського, Новозванівки, Валуйського, Троїцького, Станиці Луганської та Новоолександрівки із різних типів гранатометів та стрілецької зброї. Всі обстріли були прицільними і тривали від 5-10 хвилин до однієї години.

Двічі, в районі Кримського та Трьохізбенки, противник застосовував 82-мм міномети, загалом випустивши в бік наших військ 5 мін.

Українські військовослужбовці здебільшого не відповідали на провокації ворога, проте декілька разів були вимушені давати жорстку відповідь вогнем з озброєння БМП, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї різного калібру.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

В районі Авдіївки близько 16-ї години ворог зробив 7 пострілів зі 120-мм міномету в бік наших позицій неподалік Троїцького. Поблизу Зайцевого та Луганського окупанти двічі обстрілювали опорні пункти Збройних Сил України із БМП.

Загалом протягом доби російсько-окупаційні війська 13 разів відкривали вогонь у бік наших позицій поблизу Авдіївки, Зайцевого, Кам’янки, тричі – в районі Пісків та Луганського, використовуючи при цьому гранатомети та стрілецьку зброю. Декілька разів бойовики вели стрільбу всліпу, здійснюючи невдалі спроби виявити наші вогневі точки.

У восьми випадках, коли ворог надто нахабнів, українським військовослужбовцям доводилося його жорстко вгамовувати вогнем із гранатометів різних типів та стрілецької зброї.

Приморський напрямок

Тут противник провів 6 прицільних обстрілів наших позицій. Зокрема, з 9-ї ранку до опівдня тричі обстрілював наші підрозділи поблизу Водяного із кулеметів, гранатометів та БМП. Після 16-ї години бойовики здійснили по одному обстрілу українських опорних пунктів в районі Павлополя, Талаківки та Тарамчука.

Щоразу українські захисники відповідали ворогу вогнем із гранатометів та стрілецької зброї.

Інформація Головного управління розвідки

У з’єднаннях і частинах російських окупаційних військ зростає кількість порушень військової дисципліни, пов’язаних із вживанням алкогольних напоїв, у т.ч. під час виконання бойових завдань.

Зокрема, вчора вояки мінометної обслуги однієї з бригад т.зв. 1 АК у стані алкогольного сп’яніння здійснили обстріл сусідніх передових позицій незаконних збройних формувань.

Співробітник т.зв. «МВС ДНР», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом автівки, здійснив дорожньо-транспортну пригоду у н.п. Макіївка. Загинули дві цивільні особи, а винуватець втік з місця злочину.

На Київщині завершився конкурс на кращу артилерійську батарею Збройних Сил України

За результатами змагань переможцем у підгрупі «мінометна батарея» став мінометний підрозділ 30 окремої механізованої бригади. Першість серед причіпної та самохідної артилерії вибороли представники 26 окремої артилерійської бригади. А кращою батареєю реактивної артилерії другий рік поспіль став підрозділ 81 окремої аеромобільної бригади.

Кожен із переможців отримав перехідний кубок та грошовий сертифікат на 150 тисяч гривень. Також нагороди отримали переможці в індивідуальних номінаціях – кращий командир батареї, вогневого взводу, взводу управління, розвідник, обчислювач та краща обслуга.

Слід зазначити, що в сучасних бойових діях ракетні війська та артилерія забезпечують близько 90 відсотків вогневого ураження противника. Наразі кожен четвертий військовослужбовець бойового складу Збройних Сил України має безпосереднє відношення до ракетних військ і артилерії.


За час проведення АТО понад 13 тисяч українських артилеристів отримали державні нагороди, із них 322 – посмертно.

З нагоди Дня ракетних військ і артилерії на Київщині Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України вручив державні нагороди понад 30 воїнам-артилеристам – учасникам Антитерористичної операції

Також за минулий тиждень 270 учасників АТО були нагороджені відзнаками та цінними подарунками оборонного відомства.

У Рівному представники загальноосвітніх шкіл передали військовослужбовцям на передову 130 маскувальних сіток для укриття військової техніки в зимовий період. До акції з підтримки захисників України під назвою «Мій внесок у справу миру» долучилися школи майже всіх районів області.

Загалом акція проходить у три етапи. Фінальний відбудеться 6 грудня, напередодні Дня Збройних Сил України.

До заходів також залучаються учасники АТО, які проводять з учнями рівненських шкіл уроки мужності та патріотичні бесіди.

На Миколаївщині у 235-му міжвидовому центрі підготовки військових частин і підрозділів «Широколанівський» триває будівництво військового містечка за європейськими стандартами

Це перше таке військове містечко в Україні.

Зокрема, будуються 11 казарм, їдальня на 2500 чоловік, об’єкти інженерного забезпечення, станції водоочищення, очисні споруди, інженерні мережі, котельні, КПП та внутрішні дороги. Загальна площа табірного містечка складає майже 36 гектарів.

Об’єкт планується до здачі у першому півріччі наступного року.

Окрім того, з використанням технологій, які застосовуються під час будівництва військових містечок в країнах НАТО, до кінця цього року в Миколаївському гарнізоні планується спорудити вісім двоповерхових каркасних гуртожитків для сімей військовослужбовців.

Слід зазначити, що потужності 235-го міжвидового центру підготовки дозволяють проводити тактичні навчання з бойовою стрільбою механізованих, танкових, аеромобільних військ із застосуванням артилерії, засобів протиповітряної оборони, тактичної авіації та вертольотів вогневої підтримки; бойові стрільби танків, БМП, БТР, артилерії, засобів протиповітряної оборони та стрілецької зброї всіх систем.

У новому центрі проходитимуть підготовку військовослужбовці всіх видів і родів військ Збройних Сил України.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *