У Бахмуті висадили «Алею Миру»

Сьогодні на Донеччині у Бахмуті у рамках Всеукраїнської  безстрокової екологічної  акції  «Посади дерево миру» міністр екології та природних ресурсів  України Остап Семерак разом із представниками Донецької облдержадміністрації, місцевими жителями та представниками релігійних конфесій висадив  в сквері Дружби «Алею Миру».

Цьогорічна акція розпочалася напередодні  Міжнародного  дня попередження  експлуатації  навколишнього  середовища  під час війни і військових конфліктів і проходитиме під девізом «Посади дерево миру в прифронтовій зоні». Висадка «Алеї Миру»  покликана не лише озеленити   територію в різних куточках  нашу країну, а й  крок за кроком долучати кожного українця  до порятунку природи і  особистого внеску  в її  розвиток.

Під час свого виступу міністр екології та природних ресурсів  України Остап Семерак наголосив: «Алея миру» показує, що українці хочуть миру, і готові захищати  свою територію і природу від будь яких насильницьких впливів. Закладення алей  –  символічний,  акт протесту проти  впливу військових дій на довкілля. Вірю, що вже скоро настане час і  десятки таких алей Миру ми закладемо в окупованих сьогодні містах Луганської та Донецької областей».

Нагадаємо, що екологічна акція «Посади дерево миру» стартувала  в Україні 2016 року за ініціативи Української греко-католицької церкви та була підтримана Мінприроди. В більше 100 міст   і сіл  по всій території України були  висаджені 3,5 тисячі фруктових та хвойних Алеї Миру. До акції також  приєдналися національні природні парки та заповідники, місцеві органи влади та представники Української православної церкви Київського патріархату та Духовне управління мусульман України.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *