До суду скеровано обвинувальний акт стосовно голови конкурсної комісії з обрання керівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва

Прокуратурою Автономної Республіки Крим завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно голови конкурсної комісії з обрання керівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів комунальної власності територіальної громади міста Києва, створеної Департаментом освіти і науки, молоді та спорту при КМДА, який вимагав та одержав неправомірну вигоду за підписання протоколу засідання конкурсної комісії у якому будуть міститися відомості про достатню кількість балів, необхідних для подальшої рекомендації кандидата на призначення, за певних умов, керівником іншого навчального закладу.

У ході досудового розслідування здобуто беззаперечні докази вчинення головою конкурсної комісії злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, тобто в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь – якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Наразі обвинувальний акт стосовно голови конкурсної комісії скеровано до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

За матеріалами прес-служби прокуратури Автономної Республіки Крим

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *