Інформація щодо санаторно-курортного лікування учасників АТО За бюджетною …

Інформація щодо санаторно-курортного лікування учасників АТО

За бюджетною програмою «Заходи із психологічної реабілітації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції та забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням», у 2017 році на санаторно-курортне лікування, з урахуванням змін, передбачено 50,5 млн гривень, що дасть можливість протягом року оздоровитися мійже 8,2 тис. осіб при потребі 16,7 тис. осіб.

Термін проходження санаторно-курортного лікування у санаторно-курортних закладах для осіб з інвалідністю становить 18 днів. Для осіб з інвалідністю з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку становить 35 днів.

Враховуючи стратегію реформування системи соціальних послуг в умовах децентралізації, необхідність оптимізації державних видатків, реалізацію бюджетних програм соціального захисту учасників антитерористичної операції та з метою наближення послуг до їх отримувачів у 2017 році Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 01.03.2017 № 110 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортним лікуванням, та внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. № 187 і від 31 березня 2015 р. № 200», якою змінено існуючу систему закупівлі санаторно-курортних послуг на відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування (путівки) для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі трьохсторонньої угоди (особа – управління – санаторій) та визначено розпорядниками коштів, передбачених на зазначені цілі, нижчого рівня обласні та районні органи соціального захисту населення.

Крім цього передбачено вільний вибір самим учасником антитерористичної операції санаторно-курортного закладу.
Гранична вартість путівки для відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування визначатиметься щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.

Також розроблено та затверджено наказ Мінсоцполітики від 06.04.2017 № 575 «Про встановлення граничної вартості путівки (ліжко-дня) у 2017 році», який зареєстрований у Міністерстві юстиції 13.04.2017 за № 493/30361.

Порядок забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб рядового і начальницького складу, в тому числі учасників антитерористичної операції, органів МОУ, МВС, СБУ, ДСНСУ та інші регулюється:
– постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2011 № 446 «Про затвердження Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їх сімей» (зі змінами);
– інструкцією про організацію медичної реабілітації та санаторно-курортного лікування в Міністерстві внутрішніх справ України, затвердженою наказом Міністерства внутрішніх справ України від 04.11.2003 № 1296 (зі змінами);
– інструкцією про організацію санаторно-курортного забезпечення у Службі безпеки України, затвердженою наказом Служби безпеки України від 26.12.2011 № 477 (зі змінами);
– інструкцією про порядок санаторно-курортного забезпечення в МНС України, затвердженою наказом Міністерством України з надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 17.07.2007 № 490 (зі змінами).

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *