У цьому році спортсмени Луганщини здобули близько 800 медалей на …

У цьому році спортсмени Луганщини здобули близько 800 медалей на всеукраїнських та міжнародних змаганнях

Про підсумки роботи закладів і установ молоді та спорту спільної власності територіальних громад, сіл, селищ та міст області у 2017 році на апаратній нараді доповів начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов.

Він зауважив, що у сфері фізичної культури та спорту області працюють дев’ять комунальних установ та 21 дитячо-юнацька спортивна школа. У 2017 році фінансування сфери фізичної культури та спорту складає
33, 7 млн гривень.

До основного складу збірної команди України з олімпійських та неолімпійських видів спорту від Луганщини увійшли 90 вихованців. За 10 місяців наші спортсмени вибороли близько 800 медалей на світових, європейських і всеукраїнських змаганнях. За цей же період спортсмени з інвалідністю здобули 54 медалі у різноманітних змаганнях. За шість завойованих медалей на XXIII Дефлімпійських літніх іграх дефлімпійцям та їх тренерам було виплачено винагороду на загальну суму 1,9 млн гривень. Вручені сертифікати на обласну стипендію 64-м перспективним і провідним спортсменам.

Стосовно роботи закладів та установ Антон Волохов відзначив, що у кінці 2016 року відновив діяльність на підконтрольній українській владі території Луганський обласний ліцей-інтернат фізичної культури і спорту. Продовжується модернізація КУ «Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп», який перевтілюється у сучасну базу олімпійської та паралімпійської підготовки спортсменів.

Протягом року з обласного бюджету районам та містам обласного значення виділено кошти на облаштування спортивних майданчиків з комплексом споруд у сумі 180,0 тис. гривень, обласним комунальним установам на зміцнення спортивної матеріально-технічної бази – 3,5 млн гривень. Також на реконструкцію спортивних об’єктів у Новоайдарі, Троїцькому, Марківці, Новопскові, Лисичанську, Міловому виділено близько 9,3 млн гривень.

За 10 місяців у рамках реалізації молодіжної політики управлінням проведено 83 обласних заходи, в тому числі 37 – для молоді з інвалідністю, в яких узяли участь 3500 юнаків та дівчат.

За фінансової підтримки Міністерства молоді та спорту України реалізовано три всеукраїнських і один міжнародний проект за участі 250 молодих осіб.

У молодіжній політиці області ведеться робота з національно-патріотичного виховання молоді, її залучення до здорового способу життя, зайнятості, організації відпочинку і дозвілля. Антон Волохов підкреслив, що з 2017 року розпочала свою роботу Молодіжна рада при облдержадміністрації, до складу якої увійшли представники молодіжних організацій з усієї території області.

Наразі управлінням у даних сферах ведеться робота над залученням громадських організацій міжнародного, всеукраїнського та обласного рівня до реалізації спільних проектів і заходів, розробкою проекту молодіжного культурного простору, підвищенням активності молоді з районів Луганщини, вихованням здорової нації та профілактикою захворювань серед молоді, збереженням спортивного та тренерського потенціалу в області, створенням комфортних умов для повноцінного тренувального процесу на території Луганщини, поетапною модернізацією обласної бази «Олімп» та щорічною реконструкцією стадіонів, ДЮСШ та майданчиків зі штучним покриттям на території міст і районів.

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз доручив провести аналіз роботи ДЮСШ у районах області: яка кількість дітей та молоді залучена у спортивні секції, скільки тренерів працює з ними та наскільки якісно: «Тобто потрібно організувати комплекс заходів для того, щоб робота дитячо-юнацьких спортивних закладів стала ще більш ефективною. Також слід продовжувати долучати ініціативних юнаків і дівчат до молодіжного руху Луганщини».

Аналогічне завдання стосовно продовження аналізу діяльності закладів культури очільник області надав управлінню культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *