Органами прокуратури не допущено незаконного звільнення особи, яка підозрюється у створенні терористичної групи

За ініціативи Генеральної прокуратури України прокуратурою Дніпропетровської області проведено перевірку з питань додержання вимог законодавства щодо вирішення питання про неможливість подальшого тримання в умовах слідчого ізолятора Дніпровської установи виконання покарань № 4 ув’язненого Б., підозрюваного за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Встановлено, що в діях службових осіб Дніпровської установи виконання покарань № 4 мав місце факт зловживання своїм службовим становищем, що могло призвести до незаконного звільнення зазначеного ув’язненого зі слідчого ізолятора за станом здоров’я.

За цим фактом 02.11.2017 внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

На теперішній час він продовжує перебувати в умовах слідчого ізолятора.

Варто зазначити, що статтею Кримінального кодексу України, за якою вказаній особі оголошено підозру, не передбачено іншого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою в умовах слідчого ізолятора. Відповідно вся необхідна медична допомога має надаватись в умовах СІЗО.

Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *