Президент вручив ключі та ордер на квартиру Володимиру Жемчугову




Президент Петро Порошенко вручив ключі та ордер на квартиру Володимиру та Олені Жемчуговим. «Мені надзвичайно приємно сьогодні зустрітись і я ще раз хотів би скористатись цією можливістю і подякувати за принципову життєву позицію, той подвиг, силу духа, яку Ви продемонстрували у 2014, 2015 роках. І до 2016 року, коли Ви були заручником, у полоні під тортурами», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави наголосив на важливості надзвичайно принципової позиції, яку займає Володимир Жемчугов щодо відновлення суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України.

«Про Вас та вашу історію має знати вся країна. Ви справжній Герой України. На Вашому прикладі мають виховуватись покоління українських патріотів», – підкреслив Глава держави.

Президент також зазначив, що дасть доручення Міністерству закордонних справ більш активно залучати Володимира Жемчугова до міжнародних поїздок, щоб мати можливість доносити правду про те, через що йому довелося пройти. «Це буде найкраща зброя проти російської гібридної війни, значну частину якої складає пропаганда. І тому Ваша позиція, слова, досвід будуть для нас надзвичайно важливим внеском у нашу перемогу, яка точно буде. І звільнення Донецька, і звільнення Луганська»,  – зазначив Петро Порошенко.

Глава держави також подякував дружині Володимира Жемчугова Олені: «Я знаю, як Вам було важко, як Ви чекали його додому, як Ви трималися і боролися».

Петро Порошенко побажав, щоб у новій оселі родини панував мир і любов. Президент також зауважив, що Володимиру Жемчугову продовжать надавати допомогу у лікуванні.

В свою чергу, Володимир Жемчугов подякував Президенту за надану квартиру: «Дякую Вам за те, що Ви виконали свою обіцянку. Ви, як Головнокомандувач, як Президент дотримали свого слова». Герой також подякував за те, що весь цей час його підтримували і допомагали.

Володимир Жемчугов також зазначив, що дуже часто його запитують журналісти про те, як він пішов воювати за Україну, покинувши спокійне життя, втративши здоров’я, майно, квартиру. «Я їм відповідаю: саме головне, що я не втратив Україну», – відзначив він, зауваживши, що є етнічним росіянином, але усвідомлено зробив вибір лишитись жити в Україні ще у 1991 році.

«Я хочу, щоб Україна жила добре. За це я і пішов на війну», – зазначив Герой.

Олена Жемчугова також подякувала Главі держави за підтримку і допомогу. «Ми дуже вдячні Вам, бо весь цей рік ми відчували підтримку», – зазначила вона. Родина Жемчугових запросила Президента на новосілля.

Відео

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *