У Краматорську будують новий сквер

Краматорськ незабаром отримає новий сучасний сквер. За реалізацію проекту з благоустрою території взялась громадська організації «Екологія промислового регіону», допомогу надали департамент екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації та заступник голови Донецької ОДА Віктор Ремський.

Активісти ГО «Екологія промислового регіону» взяли на себе усі фінансові питання проекту, керівництво Донецької ОДА долучилось до виготовлення необхідної дозвільної документації. Віктор Ремський зазначив, що подібні проекти життєво необхідні не лише для Краматорська, а й для багатьох міст Донеччини.

«Питання озеленення не тільки міста Краматорськ, а й взагалі Донецької області надзвичано важливе, оскільки ні для кого не секрет, що наша область найбільш техногенно навантажена. Тому це питання стоїть на контролі голови обласної державної адміністрації. До нас приїздили спеціалісти різних інститутів, які вивчали територію Донеччини, і вони зазначили, що у Донецькій області, особливо у містах, таких як Маріуполь та Краматорськ, катастрофічно не вистачає хвойних насаджень», – наголосив Віктор Ремський.

Він також зауважив, що у області існує масштабний проект озеленення міст, створення нових насаджень, благоустрою парків.

«Ми повинні розуміти, що від свідомості кожного залежить якість життя у містах Донеччини. Сьогодні ми хочемо усім показати приклад того, що саме від нас залежить стан наших парків, скверів, дворів. Хочу подякувати активістам за їх корисну роботу», – додав Віктор Ремський.

У оновленому сквері на бульварі Богдана Хмельницького вже висадили 20 кленів, 41 тую та кущі ялівця. Також продовжується реконструкція пішохідних доріжок, монтаж дитячого майданчику та обладнання для створення зони Wi-Fi.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *