Загальнонаціональний диктант до Дня української писемності та мови …

Загальнонаціональний диктант до Дня української писемності та мови відбувся у Сєвєродонецьку

Сьогодні, 9 листопада, у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля пройшов диктант національної єдності до Дня української писемності та мови. До заходу долучилися заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, заступник Міністра культури України Юрій Рибачук, освітяни й діячі мистецтв Луганщини, студенти вишу та всі охочі містяни.
Багато з бажаючих взяти участь у святі національної єдності прийшли у вишиванках та перебували у доброму гуморі, підкреслюючи свою ідентичність та невимушеність події.
Перед початком диктанту організаторами було передано примірники видання «Кобзаря» Ользі Лішик, ректорам вищих навчальних закладів Луганщині.
Варто зазначити, що диктант, який відбувся вже сімнадцятий раз поспіль, об’єднав не тільки Україну від луганських степів до карпатських гір, а і багатьох з представників нашої діаспори у всьому світі. Серед країн, де також проводилась урочиста подія, – США, Канада, Латвія, Литва, Португалія, Словаччина, Румунія, Казахстан, Китай і Аргентина.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *