Зведені дані АТО – 09 листопада 2017

Упродовж усієї минулої доби російсько-окупаційні війська здійснювали потужні прицільні обстріли позицій Сил АТО. При цьому ворог зухвало застосовував озброєння, заборонене мінськими угодами.

Загалом минулої доби по всій лінії зіткнення російсько-окупаційні війська здійснили 19 прицільних обстрілів наших позицій.

Військовослужбовці Збройних Сил України 13 разів відкривали адекватний вогонь у відповідь.

На превеликий жаль, вчора вдень внаслідок обстрілу позицій Збройних Сил України в районі шахти Бутівка загинув один наш захисник.

Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу, військовослужбовці Збройних Сил України, бойові побратими та колектив Інформаційно-аналітичного центру висловлюють співчуття рідним і близьким захисника України.

Луганський напрямок

Незаконні збройні формування здійснили 13 прицільних обстрілів підрозділів Збройних Сил України. Вночі противник випустив 10 мін калібру 120 мм по наших опорних пунктах в районі Кримського. Також протягом дня ворог тричі обстрілював захисників цього населеного пункту з ручних гранатометів та стрілецької зброї.

Під прицільні обстріли мінометів калібру 82 мм потрапили позиції сил АТО поблизу Трьохізбенки та Катеринівки. Також противник здійснював періодичні обстріли цих позицій з озброєння БМП, великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї. З цих же видів зброї неодноразово були обстріляні наші позиції в районі Зайцевого, Луганського та Новоолександрівки.

На переважну більшість ворожих обстрілів захисники України давали адекватну відповідь із озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями.

Приморський напрямок

Протягом минулої доби відбулося 6 прицільних ворожих обстрілів наших підрозділів. Вдень російсько-окупаційні війська застосували по позиціях Сил АТО в районі Павлополя озброєння БМП та міномети калібрів 120 та 82 мм, загалом випустивши 10 мін.

Також окупанти випустили 16 82-мм мін по наших захисниках поблизу Авдіївки та Пісків. Зі станкових та ручних гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї також були обстріляні українські позиції поблизу Новотроїцького, Водяного та шахти Бутівка.

Щоразу військовослужбовці Збройних Сил України застосовували у відповідь весь наявний арсенал зброї, не забороненої Мінськими домовленостями: це озброєння БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та інша стрілецька зброя.

Окрім цього, внаслідок ворожих обстрілів в районі Луганського та Кримського поранено двоє наших військовослужбовців. Ще один військовий отримав бойове травмування. Всіх поранених захисників було оперативно евакуйовано до медичних закладів.

Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Інформація Головного управління розвідки МОУ

Противник продовжує зазнавати бойових втрат. Так, вчора 8 листопада в результаті відкриття вогню у відповідь силами АТО на провокаційні обстріли окупантів, вбито двоє і поранено четверо бойовиків т.зв. 1 АК.

Також внаслідок нехтування правилами безпеки під час інженерних робіт по обладнанню передових позицій на власному мінному полі підірвались четверо бойовиків т. зв. 2 АК. Один із них загинув, троє – поранено.

На контрольованій Україною території військові частини, відведені із району проведення АТО, посилюють свою боєспроможність та переймають досвід іноземних армій.

У Польщі на базі навчального центру сухопутних військ «Демба» десантники 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗС України беруть участь у командно-штабному навчанні «Кленова арка — 2017»

В ході навчання наші військовослужбовці провели для іноземних учасників тематичні заняття щодо ведення бойових дій під час Антитерористичної операції.

Українські офіцери ознайомили польських, литовських та канадських колег з особливостями планування бойових дій за досвідом виконання бойових завдань 80 одшбр.

Особливу цікавість привернула лекція щодо впливу антиукраїнської пропаганди на населення окупованих проросійськими бойовиками територій та способи боротьби з нею.

 

Центр розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України у Кам’янець-Подільському відвідала делегація Збройних сил Королівства Швеція

Професійну зацікавленість у колег із Королівства Швеція викликав бойовий досвід участі особового складу Центру розмінування в антитерористичні операції, виявлення саморобних вибухових пристроїв, їх технічні характеристики, способи встановлення, керування та протидії ним.

Іноземні військові високо оцінили рівень навчальної матеріально-технічної бази Центру, якість проведення фахових занять та рівень підготовки наших інструкторів.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *