Глава держави на Національній раді реформ: Рівень захисту конституційних прав і свобод українців підвищить нова програма «Я маю право»




Національна рада реформ під головуванням Президента Петра Порошенка розглянула ініціативу Глави держави, Уряду і Міністерства юстиції щодо посилення захисту прав і свобод громадян та покращення надання безоплатної правової допомоги.

 «Дуже важлива і ініціатива, яку ми висуваємо разом з Урядом і Міністерством юстиції», – повідомив Петро Порошенко учасникам засідання про презентацію і обговорення концепції програми «Я маю право» щодо системи безоплатної правової допомоги.

«Понад 8 мільйонів громадян мають право на безоплатну правову допомогу, і сотні тисяч людей сьогодні звертаються по безоплатну правову допомогу і отримують її.  Але цього не достатньо», – зауважив Президент.

За його словами, пропонується започаткувати спільну програму, яка буде мати назву «Я маю право». «І це буде не просто правова безоплатна допомога у судах, яка є і зараз. А це – безоплатні юридичні консультації, на які будуть мати право найменш захищені верстви населення», – наголосив Глава держави.

Президент зазначив, що реалізація цього проекту дасть можливість українцям безкоштовно отримати відповідь: як нарахувати субсидію, як боротись із незаконним захопленням власності, яким чином захиститись від тих чи інших дій місцевої влади, яким чином захистити свої права.

«Це надзвичайно важливо», – підкреслив Президент і подякував Уряду та Міністерству юстиції, які підготували відповідний проект.

«Я впевнений, що ця програма підвищить рівень захисту конституційних прав і свобод громадян, в тому числі, і з юридичної точки зору», – підкреслив Президент.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *