Нове законодавство у земельній сфері ліквідує «смотрящих» у цій галузі та дозволить розширити повноваження місцевих громад – Президент




Президент Петро Порошенко переконаний, що нове законодавство у земельній сфері має запровадити цивілізовані відносини у цій сфері. Відповідні законодавчі ініціативи розглядатимуться сьогодні на засіданні Національної ради реформ, повідомив Глава держави.

«Ще один великий Закон – Закон про протидію земельному рейдерству, про зміну функцій кадастру і передачу повноважень місцевим бюджетам щодо розпорядження землею», – повідомив Глава держави під час виступу на зустріч з новообраними керівниками об’єднаних територіальних громад та депутатами.

«Ліквідується інститут «смотрящих», не треба буде нічого погоджувати у Києві. Права у вас і відповідальність – у вас. Руйнуються всі схеми, коли громаді нічого не надходить, державі нічого не надходить, а ділки обробляють, продають за кеш і, таким чином, забезпечується лише збагачення», – наголосив Петро Порошенко.

«У вас влада і у вас гроші», – підкреслив Президент.

Глава держави також зазначив, що сьогодні на засіданні Нацради реформ  розглядатимуться ще кілька важливих питань. Зокрема, проект Закону про дипломатичну службу. «Для захисту ще однієї потужної армії – армії українських дипломатів, які забезпечують світову солідарність з Україною», – зауважив він

Також Міністерство юстиції разом з Урядом та Президентом запропонує членам Нацради реформ розглянути проект Закону про захист юридичних прав громадян України.

Глава держави наголосив, що великі реформи зроблені за три роки. Перша і головна реформа – це безпека країни і оборона держави, побудова нової сучасної армії. «Це наше головне досягнення, бо саме ЗСУ є гарантом нашої незалежності, суверенітету, територіальної цілісності», – зауважив Президент. Глава держави відзначив створення антикорупційної інфраструктури, реформу енергетики, освітню, медичну, судову та пенсійну реформи. Окремо Президент звернув увагу на дорожнє будівництво – у 2014 році на дорожнє будівництво було спрямовано 6 млрд грн., у 2015 році – 10 млрд грн., у 2016 році – 20 млрд грн., у 2017 році – 30 млрд грн. На 2018 рік заплановано 38 млрд грн., але буде більше – близько 40 млрд грн., додав він.

«А дороги – це не просто підприємства, працюючі міста і асфальт. Це – кафе, заправки. Це – робочі місця. Це – розвиток територій. Коли ти з Одеси до Вілкове їдеш не 6 годин, а 2,5 години – це і туристи, в тому числі іноземні», – зауважив Президент.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *