Представники Європейського суду з прав людини провели заняття з прокурорами з питань забезпечення прав людини у кримінальному судочинстві (ФОТО)

У прокуратурі Львівської області 10 листопада 2017 року відбувся черговий семінар на тему «Застосування практики Європейського суду з прав людини в прокурорській діяльності», організований Генеральною прокуратурою України та Національною академією прокуратури України за підтримки проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформ кримінальної юстиції в Україні».

Під час заходу, участь у якому взяли 150 працівників прокуратур Львівської, Волинської, Закарпатської, Тернопільської та Рівненської областей, обговорено основні механізми використання практики Європейського суду з прав людини, у тому числі пошук рішень та аналітичних документів суду та органів Ради Європи, особливості їх використання та організації заходів із виконання. При цьому прокурори мали змогу поставити питання щодо практичних проблем застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод безпосередньо працівникам Європейського суду.

Так, старший юрист Секретаріату Європейського суду з прав людини Тарас Пашук доповів учасникам семінару про проблеми дотримання права на свободу та особисту недоторканність і права на справедливий суд відповідно до статей 5 та 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Представниками галузевих підрозділів Генеральної прокуратури України та Національної академії прокуратури України наголошено на необхідності забезпечення ефективного розслідування фактів порушення статей 2 та 3 Конвенції з урахуванням висновків суду. Крім того, обговорено право на повагу до приватного та сімейного життя в контексті кримінального процесу України та національний досвід перегляду судових рішень на підставі встановлення Європейського суду з прав людини порушення вимог Конвенції.

 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами Управління впровадження практики
Європейського суду з прав людини і
співробітництва з проектами Ради Європи
та Європейського Союзу
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *