Для розвитку та захисту України необхідна консолідація всіх відповідальних, патріотичних сил країни

Для розвитку та захисту України необхідна консолідація всіх відповідальних, патріотичних сил країни. Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов, виступаючи на з’їзді партії “Народний фронт”, що проходить у суботу в Києві.

За його словами, зволікання з рішучими діями з розбудови сильної Української держави уможливило збільшення впливу популістських та радикальних політичних сил, “зростання рейдерства і безкарного насильства, ерозію монополії держави на легітимне застосування сили, виникнення політизованих парамілітарних утворень”.

“Сьогодні ресурс декларацій, косметичних реформ і напівкроків вже вичерпаний. Або будуть запропоновані та реалізовані нові підходи до вирішення системних проблем, або втілиться підготовлений Кремлем руйнівний для країни сценарій”, – наголосив він.

Турчинов підкреслив, що єдиною реалістичною альтернативою цьому руйнівному сценарію “є консолідація всіх відповідальних, патріотичних сил країни навколо чинних засад конституційного ладу, ідеї керованої модернізації держави на засадах політичної й економічної свободи, оздоровлення на цій основі усієї системи суспільних відносин”.

Окрім того, він наголосив, що у фокусі суспільної уваги повинні бути проблеми сьогодення і майбутнього, а не минулого. “Потрібні реалізм і відвертість в оцінці ситуації і пропонованих дій”, – сказав Секретар РНБО. 

“Варто припинити маніпулювання рожевими ілюзіями «світлого європейського майбутнього вже сьогодні», усвідомлюючи, що мрія про Україну в Європі – побудову вільного, справедливого і заможного суспільства, набуття європейських стандартів життя як головної мети євроінтеграції, – може втілитися лише завдяки важкій, послідовній і наполегливій праці усіх українців”, – зазначив Турчинов.  

“Приклад Реформації, яка відкрила перед Європою шлях до оновлення і розвитку 500 років тому, свідчить: позитивні зміни можуть відбуватися швидко і всеосяжно. Українське суспільство вже зробило неможливе – ми зупинили російську військову машину. І тепер все залежить від волі, рук і розуму українців”, – резюмував він. 

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *