Продовжуються роботи з відновлення газопостачання до Авдіївки

Місто Авдіївка та 7 сіл та селищ Ясинуватського району (с. Красногорівка, с. Ласточкине, с. Орловка, с. Тоненьке, с. Водяне, с. Первомайське, с. Нетайлове) забезпечувалося природним газом з території, тимчасово непідконтрольної органам української влади.

7 червня 2017 у результаті бойових дій пошкоджено газопровід – відвід від магістрального газопроводу до ГРС Авдіївка. Тобто зазначена вище схема газозабезпечення пошкоджена, без газопостачання залишилось близько 20 тис. мешканців області та соціальна інфраструктура. Ситуацію класифіковано як надзвичайну техногенного характеру внаслідок аварії на магістральному газопроводі.

З метою забезпечення міста та прилеглих селищ природним газом з підконтрольної території, облдержадміністрацією прийнято рішення щодо реалізації проекту «Будівництво підвідного газопроводу високого тиску від ГРС Очеретине до м. Авдіївка» за кошти обласного бюджету та дольової участі ПрАТ «Авдіївський коксохімічний завод».

Існуючий проект будівництва передбачає використання коекструдованої поліетиленової труби  діаметром 315мм та 280мм, Загальна довжина трубопроводу за проектом 14,124 км.

На сьогодні вирито 7778 м траншеї, зварено 6732 м труби. Роботи тривають. Наступного тижня буде розпочато монтаж блочного газорозподільного пункту, а також випробування звареної частини трубопроводу.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *