Служба зайнятості Донецької області на ринку соціальних послуг (січень–жовтень 2017 року)

Стан зареєстрованого ринку праці

Станом на 1 листопада 2017 року:

– на обліку в службі зайнятості Донецької області перебуває 11,5 тис. безробітних, в тому числі:

– кількість вакансій, поданих роботодавцями в службу зайнятості області, складала 1,5 тис. одиниць;

– навантаження на 1 вільне робоче місце – 8 осіб.

Активні заходи сприяння зайнятості

Протягом січня – жовтня 2017 року за сприянням служби зайнятості Донецької області:

– працевлаштовані 26,0 тис. осіб, в тому числі:

  • започаткували власну справу шляхом отримання допомоги по безробіттю одноразово – 45 осіб;
  • на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат єдиного соціального внеску – 496 безробітних осіб;
  • компенсація витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб – 320 осіб;

          – проходили професійне навчання 11,1 тис. безробітних;

– брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру 20,0 тис. безробітних.

Робота з новітніми формами

Протягом січня – жовтня 2017 року Донецька обласна служба зайнятості продовжує працювати з використанням інноваційних технологій. По всім базовим центрам зайнятості функціонують онлайн-центри з працевлаштування, які об’єднали в собі всі новітні розробки:

  • Відеорезюме: в наявності більше 2365 роликів, на онлайн-ресурсі розміщено 530.
  • Онлайн-співбесіди: проведено 1556 онлайн-співбесід, працевлаштовано 2443 безробітних.
  • Відеовакансії: з 844 створених 729 укомплектовані за сприянням служби зайнятості. На каналі відеохостінгу Youtube було розміщено 154 актуальних відеовакансії та 20 відеопрезентацій роботодавців.
  • Відеопрезентації: створено та розміщено на каналі відеохостінгу Youtube 44 презентації навчальних закладів, завдяки чому було направлено на навчання 886 безробітних.
  • QR-обслуговування клієнтів центрів зайнятості розпочалося в квітні 2017 року.

Донецькою обласною службою зайнятості запроваджено проведення інтернет-опитування роботодавців з використанням сервісу «Google forms», яке надає змогу оперативно виявити та задовольнити кадрові проблеми роботодавців .

З метою надання якісних консультацій з питань організації та ведення бізнесу, сприяння розвитку підприємництва та налагодження тісної співпраці з бізнесменами задля створення нових робочих місць служба зайнятості створила центри розвитку підприємництва (консалтингові центри). Розробила та ініціює безкоштовне поширення інформаційного ресурсу «Центр розвитку підприємництва», який розміщено на сервісі Google Play.

Активна співпраця з міжнародними організаціями задля вирішення проблем зайнятості населення:

  • з Чеською організацією «Людина в біді» в напрямку надання малих грантів для стимулювання розвитку, створення та відновлення підприємницької діяльності. За період дії грантових програм фахівцями служби зайнятості було проінформовано більше 7 тис. осіб, якими було подано 228 заявок на участь, а 12 осіб отримали грошову допомогу.
  • з Данською Радою у справах біженців за напрямком інформування клієнтів щодо дії грантових програм, спрямованих на підтримку внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні: «Програма підвищення конкурентоспроможності на ринку праці ВПО та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні» – проінформовано 2,0 тис. осіб; «Програма надання бізнес-грантів на початок нового та відновлення або розширення існуючого бізнесу» – проінформовано 2,1 тис. осіб; «Програма створення робочих місць для ВПО та осіб, які постраждали від конфлікту в Україні» – проінформовано більше 1 тис. підприємців.

Донецька обласна служба зайнятості проводить широку інформаційно-мотиваційну роботу по залученню клієнтів служби зайнятості до участі у програмі розвитку малих та середніх підприємств «Український донецький куркуль». Понад 150 особам надано інформаційну та консультаційну підтримку щодо можливості участі у проекті, з них 11 осіб стали переможцями в проекті «Український донецький куркуль».

З метою розповсюдження корисної інформації та історій успіху діючих підприємців, з початку поточного року проведено 8 прес-турів в містах Слов’янськ, Краматорськ, Покровськ, Бахмут, Лиман, Селидове, Маріуполь, Волноваха, Добропілля.

Донецький обласний центр зайнятості

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *