Завдяки активній позиції прокуратури скасовано виправдувальний вирок стосовно колишнього Гостомельського селищного голови, який незаконно збирав підлеглих працівників на «Антимайдан»

Завдяки прокуратурі Київської області у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ скасовано вирок суду першої інстанції та ухвалу апеляційної інстанції, якими виправдано колишнього Гостомельського селищного голови, котрий активно сприяв в проведенні мітингу «Антимайдан» у 2013 році та судом ухвалено рішення щодо призначення нового розгляду в суді першої інстанції.

Установлено, що екс-службовець, діючи умисно, провів збори та повідомив підлеглих працівників Гостомельської селищної ради та її виконавчого комітету про обов’язкову участь у мітингу, який проходив з 13 по 15 грудня 2013 року в Маріїнському парку на підтримку «Партії регіонів».

Він особисто контролював присутність працівників на мітингу «Антимайдан».

Окрім цього, достовірно знаючи, що на робочому місці відсутні працівники, бажаючи приховати факт порушення їх трудових прав, шляхом зловживання своїм службовим становищем, власноруч підписав офіційні документи, які передав працівникам бухгалтерії, що нібито всі працівники працювали на місцях 13 грудня 2013 року. Таким чином, екс-службовець спричинив матеріальну шкоду місцевому бюджету.

За процесуального керівництва прокуратури йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (розтрата майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Колишньому Гостомельському селищному голові загрожує покарання у виді обмеження волі строком до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

За матеріалами прес-служби прокуратури Київської області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *