Заступник Держсекретаря США записав зворушливу промову біля Стіни пам’яті у Києві

Заступник Державного Секретаря США з питань Європи та Євразії Аарон Весс Мітчелл завітав до України під час своєї першої поїздки до Європи. Пан Мітчелл відвідав Стіну пам’яті загиблих за Україну 2014-2017 рр., що на території Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Він поклав квіти та записав зворушливу відео-промову, яку опублікувало Посольство США в Україні. Про це повідомляє VIDIA.

«Для мене дуже важливо, що я завітав до України під час моєї першої поїздки до Європи на посаді заступника Державного Секретаря, – наголосив пан Мітчелл. – І що перше місце, де я побував в Україні, це ця стіна пам’яті. Думаю, що обличчя, зображені на цій стіні, є болісним нагадуванням про ціну, яку Україні довелось заплатити. І ми повинні пам’ятати, які жертви понесла Україна. І ми також повинні пам’ятати, заради чого загинули всі ці чоловіки та жінки – за свободу України. За вільну Україну, що прямує до Європи».

«Мета мого візиту, – продовжив він, – підкреслити відданість Америки вибору України, а це не лише підтримка України, що зіткнулася з агресією на сході, а й підтримка наших українських друзів, які борються за реформи тут в себе вдома. Ключовим посланням моєї поїздки є те, що Сполучені Штати лишаються вірними Україні. Ми цінуємо дружбу з народом України, і ми надалі розвиватимемо її. Для мене велика честь бути в Україні і стояти тут, віддаючи шану тим, хто віддав життя за Україну. Дякую».

Згодом заступник Держсекретаря США Мітчелл відвідав також Алею Героїв Небесної Сотні, де ще раз наголосив на незмінній вірності США ідеалам Майдану.

Нагадаємо, влітку під час зустрічі у Вашингтоні з президентом України Петром Порошенком Держсекретар США Рекс Тіллерсон підтвердив збереження санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *