Папа Франциск відвідав польову поліклініку біля площі Святого Петра

16 листопада 2017 року, пополудні, Папа Франциск несподівано прибув до солідарної польової поліклініки, оснащеної на площі Пія ХІІ, що поблизу ватиканської площі Святого Петра. Мова йде про медичний комплекс, оснащений з нагоди Всесвітнього дня бідних, який відзначатиметься 19 листопада.

Протягом тижня, що триває, в цій імпровізованій поліклініці, оснащеній з ініціативи Папської Ради сприяння новій євангелізації за співпраці з медичними закладами й волонтерськими об’єднаннями, бідні та потребуючі можуть здати аналізи, пройти медогляд й отримати безкоштовні медичні консультації у кардіолога, дерматолога, інфекціоніста, гінеколога та андролога.

Першими, хто зустрів Святішого Отця, була група потребуючих, які в черзі очікували на свій візит до лікаря. Папа поспілкувався з ними в невимушеній обстановці, обмінявшись кількома жартами. Далі медсестри волонтерки з Італійського Червоного Хреста супроводили його під час огляду імпровізованої поліклініки, в рамках якого Єпископ Риму подякував лікарям, які підтримали цю ініціативу.

Крім того, Папа познайомився з волонтерами Конфедерації «Братств Милосердя», які займаються організаційними аспектами діяльності цього польового госпіталю. Як і кожного відвідувача, вони пригостили Святішого Отця гарячим напоєм. Відвідини тривали приблизно півгодини.

uk.radiovaticana.va

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *