В Одесі відбувся семінар із питань застосування практики Європейського суду з прав людини (ФОТО)

Генеральною прокуратурою України спільно з Національною академією прокуратури України за підтримки проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформ кримінальної юстиції в Україні» 6 грудня 2017 року в м. Одеса проведено навчальний семінар із питань застосування практики Європейського суду з прав людини в прокурорській діяльності.

У заході із залученням фахівців Секретаріату Європейського суду з прав людини взяли участь представники місцевих та регіональних прокуратур Одеської, Миколаївської та Херсонської областей, у т. ч. в режимі відеоконференції.

Учасники семінару обговорили алгоритми пошуку, аналізу й використання практики Європейського суду з прав людини у професiйнiй дiяльностi прокурора, з'ясували особливості проведення ефективного розслідування за фактами катувань та порушень права на життя, роль прокурора в дотриманнi права на справедливий суд. Крім того, звернуто увагу на використання Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та відповідної практики Європейського суду з прав людини при застосуванні заходів забезпечення кримінального провадження та проведенні негласних слідчих (розшукових) дій.

Вивчення практики Європейського суду з прав людини та підвищення кваліфікації працівників органів прокуратури із зазначених питань сприятиме забезпеченню прав людини під час кримінального провадження.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

За матеріалами Управління впровадження практики
Європейського суду з прав людини
і співробітництва з проектами Ради Європи
та Європейського Союзу
Генеральної прокуратури України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *