Україна пропонує збільшити чисельність польського представництва в СММ ОБСЄ на окупованих територіях – зустріч Президентів України та Польщі




Президент України Петро Порошенко подякував Президенту Республіки Польща Анджею Дуді за активну участь його країни в роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, яка дозволяє забезпечувати надання прозорої об’єктивної інформації для всього світу щодо подій, які відбуваються на окупованих територіях на Сході України.

«Ми надзвичайно цінуємо внесок поляків у забезпечення миру на Сході», – сказав Петро Порошенко під час спільної прес-конференції для представників ЗМІ за підсумками переговорів із Президентом Польщі. Він відзначив, що представництво Польщі в СММ ОБСЄ є одним з найбільших.

«Прошу передати подяку усім 35 польським спостерігачам ОБСЄ – кожному з них. Це є відповідальна, небезпечна робота, яку Польща робить для відновлення миру в Україні», – сказав Петро Порошенко. Глава Української держави звернувся до Анджея Дуди, який сьогодні планує зустрітися з польськими представниками в СММ ОБСЄ, з пропозицією збільшення чисельності поляків у складі цієї місії.

За словами Петра Порошенка, Україна «була би дуже вдячна, якби Польща знайшла можливість збільшити кількість своїх представників у СММ ОБСЄ». «Це є об’єктивна інформація. І це є кроки, які сприяють миру в Україні», – охарактеризував Петро Порошенко результати роботи місії.

«Нам дуже важливо, щоб війна у нашого сусіда – в Україні – закінчилася. Щоб люди у східній Україні могли повернутися жити до своїх домівок, щоб міг ефективно розпочатися процес відбудови всього, що в результаті збройної агресії було знищено. Щоб люди не мусили боятися за власне життя, майно, щоб ті, хто був змушений втікати зі своїх місць проживання, могли повернутися до нормального життя і до миру», – наголосив, в свою чергу, Президент Польщі.

ф

Заходи за участю Президентів України та Республіки Польща

13 грудня 2017 року – 13:05










































































ф

Заходи за участю Президентів України та Республіки Польща

13 грудня 2017 року – 13:05

















































Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *