Донеччанин, який допомагав тримати зв’язок між собою тисячам українців, возз’єднався зі своєю сім’єю після тривалого полону

27 грудня відбувся обмін полоненими між Україною і т.зв. “ДНР”. В результаті якого були звільнені 74 українських заручника. Одним з них виявився донеччанин Віктор, який пробув у полоні 10 місяців. Тепер чоловік воз’єднався зі своєю родиною та зустрів Новий рік вже в Маріуполі.

Як розповів сам Віктор за професією він інженер і до лютого 2015 року працював на одній з українських компаній, що надають мобільний зв’язок та інтернет. Після закриття офісу компанії в Донецьку, почав працювати начальником технічного відділу фірми, яка займалася утриманням комунікаційних мереж. У сфері його обов’язків був контроль виконання аварійно-відновлювальних робіт. На цій посаді Віктор пропрацював до 27 лютого 2017 року, до того моменту, як він потрапив в полон до бойовиків на блок-посту в районі села Октябрь.

«Якщо подивитися детективні фільми, то там є такий момент. Якщо людину потрібно взяти, то йому підкидають в кишеню пакетик з білим порошком. Мені в сумку поклали рожевий мішечок з речовиною, як тісто. Як з’ясувалося, вона називалася пластид – вибухова речовина. У них було завдання мене взяти. Мене там вже чекали», – розповідає звільнений донеччанин.

Чому саме він став мішенню, чоловік пов’язує зі своєю професією. У період з 2015-2016 років на окупованій території систематично ушкоджувалися телефонні лінії українських операторів. Їх відновленням і займався зокрема герой цієї розповіді. Для того, щоб жителі України мали можливість зв’язатися з близькими, які опинилися по той бік, чоловік ризикував власним життям, виїжджаючи на черговий аварійних ремонт.

Сьогодні Віктор повернувся до сім’ї, а саме до дружини, яка переїхала і тепер живе в Маріуполі. Говорячи про плани на майбутнє, чоловік сказав, що для початку хоче просто провести ці святкові дні в колі близьких.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *