Кабмін визначив розпорядників квот 1 тисячі бюджетних місць у вишах для …

Кабмін визначив розпорядників квот 1 тисячі бюджетних місць у вишах для вступників з тимчасово окупованих територій

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Деякі питання порядку розподілу місць державного замовлення у закладах вищої освіти».

Зокрема, унормовано питання квот на навчання за держзамовленням для абітурієнтів з Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей.

Зазначена постанова забезпечить збереження принципів рівності та доступності української освіти, сприятиме дотриманню права на отримання вищої освіти, заохочуватиме осіб, які проживають на тимчасово окупованій території, продовжити навчання та в подальшому реалізувати своє право на працю на території Української держави.

Тож, Кабмін постановив, що розподіл квоти, встановленої Законом України «Про вищу освіту» в обсязі 1 тис. місць державного замовлення, для прийому осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, до закладів вищої освіти, розташованих на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей, здійснюється Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством культури між зазначеними закладами вищої освіти відповідно до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *