Попри рішення суду змінити Олександру Новікову (позивний «Хаммер») міру …

Попри рішення суду змінити Олександру Новікову (позивний «Хаммер») міру запобіжного захисту, нашого побратима майже добу незаконно утримували у СІЗО.

Як відомо, 2 січня Жовтневий районний суд м. Маріуполь змінив міру запобіжного захисту для “Хаммера” з тримання під вартою на домашній арешт. Згідно із законодавством рішення суду мало бути виконане у негайному порядку. Проте адміністрація Маріупольського СІЗО проігнорувала ці вимоги та ще майже добу утримувала активіста в СІЗО.

Захисники «Хаммера» протягом доби неодноразово зверталися на гарячу лінію прокуратури Донецької області, але відповіді так і не отримали. Окрім цього, адвокат В. Погосян направив звернення до прокурора Донецької області Є. Бондаренка з вимогою обґрунтувати підстави, на яких Новікова незаконно утримували у СІЗО майже добу.

«Хаммер» був серед організаторів табору руху «Визволення» на Грушевського, куди ми вийшли 17 жовтня з вимогою ухвалення антикорупційних законів. 24 листопада добровольця було викрадено донецькими спецпризначенцями, вивезено до Маріуполя та на закритих судах відправлено до місцевого СІЗО.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *