Обвинувальний акт стосовно екс-посадовця ПАТ «ДПЗКУ» скеровано до суду

За результатами досудового розслідування детективами Національного антикорупційного бюро кримінального провадження за фактом здійснення колишнім керівництвом ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ПАТ «ДПЗКУ») умисних службових корупційних злочинів шляхом зловживання своїм службовим становищем та прийняття обіцянки неправомірної вигоди, 4 січня 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт до суду.

Обвинуваченому інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України. 4 січня 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт до суду.

За даними слідства, екс-посадовець ПАТ «ДПЗКУ» впродовж липня – жовтня 2014 року організував підготовку та укладення зовнішньоекономічних контрактів про продаж сільськогосподарської продукції іноземним суб’єктам господарювання. За дану «послугу» він планував отримати неправомірну вигоду в розмірі понад 660 тисяч доларів США.

Через укладені контракти державній компанії завдано збитків на суму понад 1,6 мільярдів гривень: у вигляді неоплати проданої ПАТ «ДПЗКУ» сільськогосподарської продукції у розмірі понад 1,55 млрд грн та внаслідок заниження ціни товару за контрактами на суму понад 45 млн грн.

У разі визнання винуватості особи у суді їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна.

Детективи НАБУ розпочали розслідування кримінального провадження за вищевказаними фактами у липні 2016 року.

Посилання за темою: https://nabu.gov.ua/novyny/nabu-zatrymalo-eks-posadovcya-dpzku-prychetnogo-do-zavdannya-zbytkiv-na-sumu-ponad-60-mln-dol

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото: rbc.ua

 

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *