Зведені дані АТО – 08 січня 2018

Буквально кілька годин не вистачило, аби доба 7 січня, коли християни східного обряду святкували Різдво Христове, стала в українському Донбасі повністю позбавленою від пострілів, вибухів та інших смертоносних проявів війни. Саме окупаційним силам противника забракло терпіння й виваженості, аби уникнути чергового злочинного порушення домовленостей про припинення вогню. Всього один ворожий обстріл позицій українських захисників, причому з використанням мінометів, показав справжні наміри проросійських формувань та їхніх кремлівських кураторів.

Загалом минулої доби уздовж усієї лінії зіткнення противник провів 1 прицільний обстріл позицій Збройних Сил України. У результаті ворожих обстрілів не загинув жоден військовослужбовець Збройних Сил України, проте внаслідок підриву на невстановленому вибуховому пристрою зазнав поранень один український воїн, який виконував бойове завдання неподалік Лопаскіного. Пораненого у важкому стані доставлено до військово-медичного закладу, де йому зараз надають необхідну допомогу.

Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Луганський напрямок

Доби, що минула, на щастя, не зафіксовано жодного порушення режиму тиші.

Донецький напрямок

Як вже зазначалося, повного спокою не спостерігалося. Тут загарбник вдався до брутального порушення угод, укладених Тристоронньою контактною групою з припинення вогню.

Святкове перемир’я близько дев’ятої години вечора зірвав провокаційний прицільний обстріл ворогом оборонних укріплень українських військ, які захищають Верхньоторецьке. Незаконні збройні формування випустили по нашим позиціям п’ятнадцять 82-мм мін та здійснювали вогневий вплив із стрілецької зброї тривалістю понад півгодини.

Тим часом Збройні Сили України чітко та послідовно слідували взятим зобов’язанням щодо повного припинення вогню й не відповідали на злочинні дії окупанта.

Українські воїни, які захищають від російських окупантів нашу землю, незважаючи на ворожі обстріли, пам’ятають про християнські традиції й по-своєму, по-фронтовому, відзначають Різдво Христове на передовій

Так, неподалік лінії бойового зіткнення до військовослужбовців одного з гірсько-штурмових підрозділів завітав Різдвяний вертеп. Товариші по службі прийшли привітати побратимів, які щоденно несуть бойову службу на передових позиціях у районі проведення Антитерористичної операції. Тут лунали як звичайні товариські вітання, так і традиційні українські колядки. У такій атмосфері свята кожен зміг пригадати власну домівку і свою родину. Такі хвилюючі та радісні моменти надихають наших звитяжців, підтримують їх морально та надають сил у ратній справі.

А в місті Генічеськ, що на Херсонщині, відбувся різдвяний концерт, організований радою церков, релігійних організацій і представниками райдержадміністрації для дітей захисників Батьківщини

Святковий настрій дітлахам та їхнім батькам забезпечила концертна програма і виступи юних вокалістів, які виконували колядки.

Різдвяною кутею, вертепом та колядою відсвяткували одне з найвеличніших релігійних свят українські військові на іншому континенті, де вони виконують миротворчу місію

Військовослужбовці 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, які виконують завдання Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго, також зустріли Різдво Христове. В умовах постійного чергування, українські миротворці знайшли час підготуватись до різдвяних свят та створити вертеп. Крім того, наші військові мали на столі обов’язкову у Святвечір кутю з додаванням різних фруктів.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *