Екзарх Харківський владика Василій відвідав Покотилівський монастир

У день свята Собору Пресвятої Богородиці та св. Йосифа Обручника Екзарх Харківський владика Василій відвідав Покотилівський Свято-Покровський монастир оо Василіян. У храмі Кир Василій відслужив Архиєрейську Святу Літургію  у співслужінні з ігуменом монастиря ієрм. Йосифом Щуром, ЧСВВ, ієрм. Корнилієм Яремаком, ЧСВВ та дияконом Піо Павликом, ЧСВВ. Під час проповіді Архиєрей наголосив на ролі материнства Пресвятої Богородиці: “невипадково вона стала Матірю Божою, але заради великої Божої благодаті, в якій Вона перебувала. Тому Церква називає її Пречистою заради чистоти її душі.” В особливий спосіб владика Василій звернув увагу на постать святого Йосифа – Обручника Богородиці та опікуна Ісуса Христа, на його простоту і віру.

Варто додати, що під час Святої Літургії сестри монахині зі Згромадження св. Йосифа, які проживають у Харкові, відновляли свої чернечі обіти Чистоти, Убожества та Послуху.

Після богослужіння владика Василій привітав ігумена монастиря о. Йосифа з іменинами та сестер монахинь в день їхнього покровителя.

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *