Корупція на ДП «Завод «Електроважмаш»: розслідування чергових фактів завершено


Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання одним із керівників ДП «Завод «Електроважмаш» неправомірної вигоди в розмірі 37 тис. доларів США, що, за офіційним курсом НБУ, становить понад 1 млн грн. 9 січня обвинувальний акт стосовно цього посадовця та його співучасника — службової особи цього ж держпідприємства, скеровано до Орджонікідзевського районного суду міста Харкова для розгляду по суті.
Обвинуваченим інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»).
 
За даними слідства, тодішній заступник директора ДП «Завод «Електроважмаш» за посередництва начальника одного з відділів зазначеного ДП, у лютому 2017 року одержали неправомірну від комерційного директора одного з приватних підприємств за організацію своєчасного відпуску готової продукції відповідно до укладеного договору.
 
Детективи НАБУ прийняли до провадження матеріали досудового розслідування за наведеними фактами у липні 2017 року.
 
У разі визнання винуватості осіб у суді їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років та позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна.
 
Зазначене кримінальне провадження — друге, в якому детективи НАБУ зібрали достатньо доказів, що свідчать про факти корупції на ДП «Завод «Електроважмаш». 28 грудня 2016 року до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього заступника директора заводу зі стратегії та маркетингу, якого обвинувачують у зловживанні службовим становищем, внаслідок чого держпідприємству було заподіяно шкоди на суму понад 37 млн грн.
 
Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *