Різдвяний подарунок військовим від Всеукраїнського товариства …

Різдвяний подарунок військовим від Всеукраїнського товариства «Просвіта»

«Нова радість стала, яка не бувала…» – розлягалося під Святвечір по всій Україні, у тому числі й у військових підрозділах, які входять до оперативно-тактичного угрупування «Луганськ», що нині стоїть в обороні рідної землі.

Створити справжнє свято для наших захисників приїхали гості з Києва – члени Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка за підтримки Центру морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України. Серед них – Заслужена артистка України Інеса Братущик, відомий бард і поет Віктор Ткаченко, член Центрального правління Товариства, головний редактор газети «Рада» Микола Цимбалюк.

Перший виступ мобільної групи відбувся у 59-му військовому мобільному госпіталі, розташованому в Сєвєродонецьку.

Дбайливо дібраний репертуар, щирість і душевність виконання створили неповторну атмосферу родинного кола.

Енергетика добра, любові і єдності великої української родини запанувала також в одному з підрозділів 12-ї бригади армійській авіації. Слід зауважити, що переважна більшість її особового складу зі Львова – земляки Інеси Братущик, з творчістю якої вони добре знайомі.

До творення величного свята для військових долучилися не лише просвітяни, а й діти двох київських шкіл – 159-ї спецшколи з поглибленим вивченням англійської мови та 324-ї спецшколи І ступеня. Вони зібрали солодощі, чай, каву – все це дбайливо упакували в картонні коробки, прикрасили малюнками і різдвяними побажаннями нашим воїнам. До речі, один із восьмирічних школярів у супровідному листі до подарунка писав: «Я знаю, що вам там нелегко. Якщо треба буде моя допомога – телефонуйте…» І залишив свій номер мобільного телефону…

Святкові емоції просвітяни нестимуть нашим захисникам ще не один день – попереду у них ще кілька виступів у різних частинах і підрозділах ОТУ «Луганськ».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *