Різдвяний вертеп з колядою мандрує Одесою

Виконанням різдвяних колядок радує в ці дні одеситів і жителів області, вертеп, який став реальністю завдяки молоді з храму Андрія Первозванного Української Греко-Католицької Церкви в Одесі.

Різдво — це Богом благословенний час для того, щоб приходити до осель з колядою і вітати господарів з народженням Ісуса Христа, бажаючи миру, злагоди і любові. Тримаючи в руках різдвяну зірку, колядники своїм співом наповнюють домівки різдвяним духом радості. З цілим театралізованим дійством – вертепом відвідують оселі парафіян.

Духовенство та віруючих УГКЦ знають в Одесі ще й як волонтерів. Саме тому учасники вертепу вже відвідали ряд військових частин Збройних Сил України, військовий госпіталь, дитячий притулок «Світанок». Завітали учасники вертепу і до свого Архиєрея, владики Михаїла, щоби колядуючи, разом прославляти народженого Ісуса Христа та завіншувати щастям, здоров’ям, достатком, а головне побажати миру нашій Україні.

«У нас є велика мрія. Це поїздка в зону АТО, на передову, щоб підтримати захисників України. Також плануємо виконати різдвяні колядки на центральній вулиці Одеси – Дерибасівській. Є запрошення поїхати в Київ і виступити там перед папським нунцієм в Україні », – розповів один з учасників вертепу, о. Руслан Остафій.

Різдвяний Вертеп також відвідав дачне містечко «Одеський портовик» в Роздільнянському районі Одеської області. У дачному містечку вертеп виступив у каплиці, де споруджена фігура Матері Божої. Там гостей зустрічали і жителі села Шеметове Іванівського району.

«Я щаслива, що почула колядки у виконанні учасників цього прекрасного вертепу. Я відчувала неймовірну радість. В моїй душі справжнє свято », – розповіла Тетяна, одна з мешканок дачного містечка.

Прес-служба Одеського екзархату

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *