Школярі Донеччини повернулися з різдвяної подорожі

Сьогодні у Костянтинівці заступник керівника Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз зустрів делегацію учнів з Донеччини, які відвідали на різдвяні канікули Львівську та Тернопільську області в рамках зміцнення інтеграційних зв′язків.

Поїздка організована з метою зміцнення інтеграційних зв’язків у межах держави, ознайомлення учасників поїздки з родинними звичаями, особливостями проведення різдвяних свят у Західній Україні, виховання громадянської свідомості, патріотизму, поваги до народних традицій, формування дбайливого ставлення до історико-культурної спадщини України та тривала 5 днів – з 4 по 11 січня.

На запрошення голів Львівської та Тернопільської облдержадміністрацій за сприянням голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, за фінансової підтримки Блока Петра Порошенко, 379 школярів Донецької області з населених пунктів, що знаходяться на лінії розмежування, відвідали на різдвяні канікули Львівську та Тернопільську області.

Діти проживали у сім`ях мешканців сіл Львівської та Тернопільської областей, маючи змогу відчути щиру гостинність українців Заходу. Під час відпочинку діти отримали безліч яскравих вражень та незабутні відчуття від участі у вертепах, колядуваннях по селах, святкуванні різдвяних свят за звичаями Західної України та знайшли нових друзів.

Також учнівська делегація мала змогу розширити уявлення про історію  українського краю, ознайомитися із зразками західноукраїнських вишиванок, знахідками трипільської культури та мистецькими працями місцевих художників, були вражені загадковими Борщівськими печерами та зачаровані стародавнім Львовом та Тернополем.

«Ця поїздка була організована спільно з обласною партійною організацією Блока Петра Порошенко. Діти в захваті, вони задоволені, такі обміни треба робити постійно, бо ми всі єдині, ми всі українці. І ми всі прагнемо одного – миру на нашій землі», – наголосив заступник керівника Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.

Учні та вчителі Донецької області були приємно вражені високим рівнем організації проведених заходів та доброзичливістю у ставленні до них місцевих мешканців. Усі вони привезли додому купу різдвяних подарунків та теплих спогадів.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *